Unutulan Futbol Kulüpleri Sergide Yaşatılıyor - Son Dakika
Spor

Unutulan Futbol Kulüpleri Sergide Yaşatılıyor

TÜFAD Afyonkarahisar Şubesince açılan sergide, kentin hemen hemen yarısı daha önce kapanan 116 spor kulübünün takımlarına ait fotoğraflara yer veriliyor Sergide en fazla dikkati, Büyük Taarruz öncesi Batı Cephesi komutanlarını toplayabilmek için Akşehir'de organize edilen futbol maçına ait fotoğraflar çekiyor.

06.02.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KEMAL AKAN - Afyonkarahisar'da 1912 yılından itibaren dönem dönem faaliyet gösteren, mağlubiyetleri, zaferleri hatta isimleri bile unutulan futbol kulüpleri, kentin bu kültürüne ışık tutan fotoğraf sergisinde yaşatılmaya çalışılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, kuruluşlarının 50'inci yılı için kentin futbol tarihine ilişkin araştırma yaptı. Arşiv ve koleksiyonlardan elde edilen fotoğraflar, "Afyonkarahisar'ın Futbol Tarihi Fotoğraf Sergisi" çalışmasında bir araya getirildi.

Kentin ilk futbol takımı Bolvadin İdman Yurdu, 1912'de kuruldu. Bu ekibin ilk lisanslı sporcusu kasap Bekir Gedik'in bilgilerine kadar pek çok ayrıntıya yer verilen sergide, Afyonkarahisarlı başarılı sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilerin de fotoğrafları bulunuyor.

Sergide en fazla dikkati çeken unsurlardan biri ise Büyük Taarruz öncesi Batı Cephesi komutanlarının toplanabilmesi amacıyla Konya'nın Akşehir ilçesinde organize edilen futbol maçına ait fotoğraflar oldu.

"116 kulübün yarısından fazlası kapandı"

TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Dönerkaya, Bozcalar Çarşısı'ndaki dernek binasında sürekli açık kalacak sergiyle kentte futbolun geçmişine ışık tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Sergiyi gezenlerden bazılarının, yakınlarının fotoğraflarını görünce çok duygulandığını anlatan Dönerkaya, "Fotoğraflarda kendisini görenler de bir kez daha gençlik dönemlerini hatırlayıp mutlu oluyor. Bu fotoğrafların temini için katkı sunanlara teşekkür ederiz" dedi.

Dönerkaya, sergide fotoğraflarına yer verdikleri kulüplerden bazılarının kapandığını, bir bölümünün ise faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonunun resmi internet sitesinde Afyonkarahisar'da tescilli 116 takımın isimlerinin görülebileceğini bildiren Dönerkaya, "Yıllara bakıldığında bu sezon için 50-60 amatör takımın ayakları üzerinde durabildiğini ve ilimizdeki müsabakalara katıldığını görebiliyoruz. 116 kulübün yarısından fazlası zaman içinde kapandı" ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar'daki en başarılı takımın en fazla Spor Toto 2. Lig'e kadar yükselebildiği bilgisini veren Dönerkaya, Spor Toto Süper Lig'de hiç mücadele edilmediğini aktardı.

Eski futbolculardan İsmail Bursalıoğlu ise kendi dönemindeki futbol eğitimiyle şimdiki durumun çok farklı olduğunu vurguladı.

Bazen kaleci, kimi zaman da santrfor olarak mücadele ettiğini belirten Bursalıoğlu, sergide maçlarından fotoğraflarının bulunduğunu sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Unutulan Futbol Kulüpleri Sergide Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement