Ünye'deki Şiddetli Yağış - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünye'deki Şiddetli Yağış

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçede dün etkili olan şiddetli yağış dolayısıyla 18 ev ve 3 işyerinin zarar gördüğünü bildirdi.

29.05.2016 19:23

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçede dün etkili olan şiddetli yağış dolayısıyla 18 ev ve 3 işyerinin zarar gördüğünü bildirdi.

Ahmet Çamyar, beraberindeki Ordu İl Afet Müdürü Osman Işık, Ünye belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleriyle, dün metrekareye 240 kilogram yağmur düşerek son 10 yılın en etkili yağışı gerçekleşen Ünye ilçesinde, Fevzi Çakmak Mahallesi başta olmak üzere su baskını yaşanan alanlarda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası gazetecilere açıklama yapan Çamyar, Ünye'de dün etkili olan yağışın bazı mahallelerde ciddi hasara sebep olduğunu ifade ederek, olayın yaşandığı andan itibaren belediyelerine bağlı 145 personel ile Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin seferber olduğunu ifade etti.

Çamyar, debisi yükselen Tabakhane Deresi'nin kenarını daha önceden yükseltmelerinin hasarın daha fazla olmasını önlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşanan sel felaketinin ardından yaşananların tekrar edilmemesi için önlem alacağız. Şu anda ilçe merkezinde yeni yapılan yerlerde altyapıyı tamamen elden geçiriyoruz. Tabakhane Deresi'nin kenarları bir metreye kadar yükseltildi ve ıslah çalışmaları devam ediyor. Eğer Tabakhane Deresi'nin kenarı yükseltilmemiş olsaydı 2006'daki sel felaketi gibi çok daha ciddi zararlar ortaya çıkabilirdi. Alınan önlemler sayesinde yaşanan hasarlar en aza indirildi."

Dünkü yağışta su baskınları yaşandığını ifade eden Çamyar, "Yapılan tespitlerde 18 ev ve 3 işyerinde zarar meydana geldiğini öğrendik. Atatürk Mahallesi'nde bir evde çökme riski bulunuyor. O evle ile ilgili tahliye işlemleri devam ediyor. Orada kalan ailelerimizi Turizm Otelcilik Uygulama Oteli'nde ağırlayacağız." diye konuştu.

Çamyar, selin yaralarının en kısa sürede sarılacağını anlatarak, "Yaşanan olayın ardından Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ve milletvekillerimiz bizleri arayarak 'başta AFAD'ın yapabileceği destekler olmak üzere yapılabilecek ne varsa yapılacağını ve devletimizin vatandaşlarımızın yanında olduğunu' ifade ettiler. Ben bir kez daha selden etkilenen mahallelerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." dedi.

İlçede dünkü yağışta özellikle Fevzi Çakmak, Atatürk ve Gölevi mahallelerinde su taşkınları yaşandığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ünye'deki Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement