Urfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

Urfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü

Urfa\'da 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri Urfa ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

25.11.2014 12:09

RESMİ KUTLAMALAR, İDARECİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları coşkuyla geçti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan kutlamalar saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program gereği Okul Müdürü Mehmet Demirok'un açış konuşması ile başlayan törenler, "Öğretmenliğin Tarihimizdeki Yeri" isimli belgeselin izlenmesi ve stajyer öğretmenler adına yapılan konuşmadan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.

Daha sonra kürsüye gelen Vali İzzettin Küçük yaptığı konuşmada "Değerli öğretmen arkadaşklarım, en kıymetli varlıklarımız değerli çocuklarımız, Çocuklarımızı bırajkın bir yere çoğu zaman akrabalarımıza bile emanet edemiyoruz. Ama sizlere hergün çocuklarını emanet ediyoruz. Herkesin hayatında akrabalar vara ama muhakkak bir veya bir kacı öğretmendir , en azından bizim çağlarda bizim nesilde öğretmenlerimiz bizim idolümüzdür. Hala ben bir çok öğretmenimi sevgiyle özlemle saygıyla anıyorum.

Ülkemizde son yıllarda devlette ayrılan üçte payın en çoğunu milli eğitim alıyor. Eskiden öyle değildi , başbakanlıklar, milli eğitim 3, 4' e yada 5'e giriyordu. Şuanda öyle değil, en büyük fark hemde aradaki fark büyük olmak üzere, bu sene 200 tane okul açtık, yaklaşık 85, 90 okulda ya ihalesi yapılıyor ya inşaat devam ediyor veya bitmek üzere, iki sene içinde yapılmış ve yapılacak olan okul sayısı 300 bulacak, muazzam bir rakam bu ilin başarısı, hiçbir mazeret başarını yerini tutamaz, hepimiz hep beraber ilkönce kendimizin başarısı için çalışacağız, bundan sonra başarısızlık olursa çocuklarımızın değil, bizim ve ailelerindir. Değerli öğretmen arkadaşlarım; sizler de biliyorsunuz ki, insan ruhu olan bir varlıktır. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandıralım. Bu ilin Valisi olarak sizlerden ricam; derslerin ilk yarım saatini kitap okumaya ayıralım. Kitap Okuma saati oluşturalım. Kitabın yerini hiç bir şey tutmaz. İnternet, sinema veya başka bir şey, Hiçbir zaman kitabın yerini tutmaz. Çünkü bunlarda beyin pasiftir. Ancak kitap okumada öyle değildir. Beyin hep aktiftir. Bundan sonra göreve başlayacak öğretmenlerimize hayırlı olsun diyorum, şehit düşen öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Siz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesinin takdimi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden program şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve Mahalli Sanatçı Ali Toprak'tan solo türkülerle sona erdi.

Törenlere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile birim amirleri, STK Temsilcileri ve İlimizde görevli öğretmenler katıldı.

BAŞKAN GÜVENÇ, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla 2002 Vakıflar İlköğretim Okulunu ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, tek tek sınıfları gezerek öğrencilerle birlikte öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Sınıflarda öğretmenlerle sohbet edip karanfil takdim eden Başkan Güvenç, günün anlam ve önemini öğrencilere anlattı. Tek tek sınıflarında öğretmenleri ziyaret eden Güvenç, öğrencilerle birlikte aynı sıralara oturarak, anlatılan dersi dinlediler.

Sınıflarını ziyaret ederek Öğretmenler Günlerini kutlamasından dolayı Başkan Güvenç'e, bu yaklaşımından dolayı Okul yöneticileri ve öğretmenler teşekkür etti.

Öğretmenleri ziyaretinin ardından okul çıkışında açıklamada bulunan Başkan Celalettin Güvenç, Öğretmenlerin topluma katkısına değinerek, "Eğitim toplumların en vazgeçilmez öğelerindendir. Günümüz dünyasında eğitimsiz bir toplum düşünülemez. Her yaşta ve her yerde eğitim olmalı bu yüzden öğretmenlerimize gereken ilgiyi gösterip sahip çıkmamız lazım. Ülkemizin her karış toprağında hizmet veren öğretmenlerin öğretmenler gününü içtenlikte kutlarım, hepsine saygı sevgi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Milli Eğitim Konferans Solunda düzenlenen törene geçen Başkan Güvenç, burada gerçekleştirilen etkinlikleri izledi. Törende Öğretmen olarak atanan eğitimcilerin yemin töreninin ardından başarılı okullara, öğretmenlere ve öğrencilere plaketlerini takdim eden Başkan Güvenç, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

BAŞKAN EKİNCİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Eyyübiye ilçesine bağlı Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Öğretim Okulu'nu ziyaret ederek öğretmenlere karanfil hediye etti. Başkan Ekinci, öğrencilerle birlikte aynı sıralarda oturup ders dinledi.
Sabah erken saatlerde Eyyübiye İlçesi sınırlarında bulunan Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Öğretim Okulu'na giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada okul Müdürü Kasım Osmanoğlu, Müdür Yardımcısı Zeki Yalçın, okul ve okul öğrencileri tarafından karşılandı. Onlarca öğrencilerinin sevgi dolu gösterisiyle karşılaşan Başkan Ekinci, miniklerle yakından ilgilendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nü öğretmenlere karanfil vererek kutlayan Başkan Ekinci, "Bende bir dönem öğretmenlik yaptım, bu nedenle hepimizin öğretmenler günü kutlu olsun" dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

Ekinci okul ziyaretinde daha sonra ders işleyen öğretmene ders arasında sınıfa girerek sürpriz bir şekilde karanfil verdi. Karanfili Başkan Ekinci'nin elinden alan sınıf öğretmeni heyecanını gizleyemedi. Başkan Ekinci sadece karanfil vermekle kalmayıp, öğrencilerin arasında oturup derse katıldı. Sınıf öğretmeni tarafından sorulan matematik sorusuna öğrenciler cevap veremeyince yanıtı Başkan Ekinci verdi.

MİNİK ÖĞRENCİLERE NASİHAT

Başkan Ekinci, gün içerisindeki programına öğrencilerle sohbetle devam etti. Öğrencilerin pür dikkatle dinlediği Başkan Ekinci; "Bende sizler gibi öğrenci oldum ama bizim dönemimizde okul okumak, okula gitmek çok zordu. Köyde okudum ilkokulu, annemize babamıza layık bir evlat olabilmek için tüm zorluklara katlandım ve Allah'ında yardımıyla tüm zorlukları aştım muvaffak oldum. Sizlerde çok çalışın ve ülkeniz adına iyi bir birey ve insan olun" dedi.

Sınıfta yaşanan görüntülerin ardından öğretmenler odasına geçen Başkan Ekinci, burada öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenlerle tek tek tokalaşan Başkan Ekinci, sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Okul yöneticilerinden okulun eksiklikleri ve sıkıntıları hakkında bilgiler alan Ekinci, gereken yardımların yapılacağını söyledi.

EKİNCİ: BEN DE ÖĞRETMENLİK YAPTIM

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet ederek; "Öğretmenler günümüz kutlu olsun, bende çok kısa bir süre öğretmenlik yaptım. Bir yıl kadar öğretmenlik, iki yıl kadarda Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptım. Laf olsun diye söylemiyoruz, öğretmenlerimize ne yapsak azdır, geleceğimizi şekillendiren kişiler, mimarlarsınız. Özellikle çocuklarımızın gelişimi konusunda, sadece öğretim değil eğitim konusunda da onlara verdikleriniz bizler için çok önemli. Bulunduğunuz bölge belki dezavantajlı bir bölge bunun farkındasınız, bu tür dezavantajlı bölgelerde iyi bir insan olma noktasında onlara vereceklerinizle daha iyi bir yere gelinir. Birde Eyyübiye İlçesi biliyorsunuz ki, 370 bin nüfusun yaş ortalaması 19.4, nüfusun yüzde 72'si 30 yaşın altında, oldukça genç bir ilçe. Genç ilçe olma hasebiyle şuanda 130 bin öğrencisi var. 130 bin öğrenci birçok ilin nüfusundan fazla. Böyle bir ilçede, biz gelecek adına ümit var isek size güvendiğimiz için. Çocukları eğitemezsek, bu gençlere biz sahip çıkmazsak yarınlarda bizim karşımıza başka bir şekilde, arzulamadığımız bir şekilde çıkacaklar. Hakikaten sizlere ve bizlere sıkıntı oluşturacaktır. Bu anlamda bizde belediye olarak eğitimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Okulların sosyal imkanlarının artırılması konusunda destek vermeye çalışıyoruz. Kütüphane, park gibi desteklerimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Biz bu olayı belediyenin görevi değil gözüyle bakmıyoruz, bir yerde eksiklik, aksaklık varsa bize de bir görev düşüyorsa maddi ve manevi biz sizin yanınızdayız. Çocuklarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz. Ben, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü tekrar kutluyorum, her zaman emrinizde olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

ÇİFTÇİ DE OKULLARI ZİYARET ETTİ

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okulları ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.

Başkan Çiftçi ilk olarak Şerif Özden Başarı Ortaokulu'nu ziyaret etti. Okul bahçesinde oyun oynayan öğrencilerle sohbet eden Başkan Çiftçi, öğrencilere Yunus Çoban'ın hazırladığı rehberlik konularının yer aldığı "'Ben Öğrenciyim" adlı kitabı hediye etti. Çiftçi daha sonra okul müdürü ile birlikte sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Sınıfta öğrencilerle sohbet eden Başkan Çiftçi, zamanı iyi kullanmaları yönünde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Başkan Çiftçi daha sonra Mete Has İlkokulunu ziyaret etti. Öğrenciler tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Çiftçi'ye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Burada öğrencilere kitap dağıtan Başkan Çiftçi, öğrencilere kitap okumayı önerdi.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, "Hayata anlam kazandıran, mana kazandıran, çocuklarımızı toplum ve ülke geleceği anlamında hazırlayan kişiler öğretmenlerdir. Dolayısıyla bizde bugün bu vesileyle tüm okullarımızı geziyoruz. Öğretmenlerimizle ve çocuklarımıza sohbet ediyoruz. Ben Öğretmenlerimizin öğretmenler günü tebrik ediyorum, onları kutluyorum. Ama inanın bu mesajı verirken de boynumuz bükük bir şekilde veriyoruz. Öğretmenlerimiz her zaman ilgi görmesi gerekiyor. Her zaman şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Çünkü bu toplumun geleceği onların eliyle şekilleniyor. Ben Öğretmenlerimizin günlerini tekrardan kutluyorum. Saygılarımı sunuyor ellerinden öpüyorum" dedi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Fen- Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi 'de düzenlenen tören dün saat 10.00'da başladı.

Resim iş öğretmenliği bölümünün hazırladığı 'öğretmenler' konulu resim sergisinin açılışı ile start alan törene Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Elemanları, Şanlıurfa'da eğitim veren kurumlardan gelen öğretmenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gencer ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu öğretmenlik mesleğinin önemini anlatan bir açılış konuşması yaptı.

Kısa film gösterimi ve şiir dinletileri ile devam eden program, Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Gülçin Demir ve Tuğba Demir'in seslendirdiği şiir dinletisi ve "Reşo Ağa Sınavda" tiyatro oyunu ile devam etti.

Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta'nın "Kuramdan Uygulamaya Öğretmenlik" başlıklı sunumlarıyla devam program, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Ömür Arda Özçelik'in yönettiği konserle katılım topladı.

Düzenlen kutlama programı, öğretim görevlisi Emine Teker'in hazırlayıp öğrencilerin sahnelediği pandomimle sona erdi.

Program sonunda ise rektör Prof. Dr. Mutlu tarafından programın hazırlamasında görev alan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

MHP'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, Öğretmenler ^Günü ile ilgili yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Özyavuz mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kutsal bir mesleği icra eden, bizleri yetiştiren , gelecek nesillerimizi hazırlayacak olan öğretmenlerimizin, bu güzel günü, maalesef buruk ve hüzünlü geçirdiklerini yakinen biliyoruz.

Türkiye'nin bu günkü kötü ekonomik şartlarından, bir çok kesimini etkilendiği gibi öğretmenlerimizde bu sıkıntıları çok yakından hissetmektedirler. Günümüz şartlarında aldıkları maaşın yoksulluk sınırının altında olması ve yaşam mücadelesi içerisinde ayakta kalmaya çalışan bu insanlarımız, bütün iyi niyetleri ile bu sıkıntılarını işlerine yansıtmamaya çalışsalar bile, maalesef realite budur.

Yılardır MHP olarak her yıl öğretmenler gününde öğretmenlerimize birer maaş ikramiye verilmesi teklifimiz, maalesef AKP iktidarı tarafından kabul görmemektedir.

Ama sevgili öğretmenlerimiz rahat olsunlar, yaklaşan MHP'nin tek başına iktidarında hem bu değerli insanlarımızın ekonomik şartları düzeltilecek hem de her yıl 24 Kasım'da birer maaş ikramiye ödenmeye başlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiler yetiştirmeleri dileği ile bu güzel günlerini kutlar saygılar sunarım."

CESUR GÜVENLİK'TEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Cesur Güvenlik Yönetim Kurulu Üyesi Bawer Özakıncı da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenleri tebrik etti. Özakıcı mesajında şu ifadelerine yer verdi: "Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeni milletler seviyesine erişmesi ancak öğretmenlerinin başarılı çalışmalarına bağlıdır. Bu kutsal mesleği diğer birçok meslekten ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir

Cesur Güvenlik kalitesini ortaya çıkarmak için eğitim alanında da önemli hizmetlerin altına imza atılmıştır. Özellikle, çalıştıkları hizmet ortaklarımız dediği Kurum ve Kuruluşlara Profesyonel Hizmet verebilmek için personellerine Hizmet içi Eğitimlerine devam etmektedir. Bizlerde Cesur Güvenlik, Ailesi olarak her zaman eğitimin ve öğretmenlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Toplumumuzda her yönüyle sağlıklı bireyler yetiştirmek için birlikte çalışma kararlılığı sergilemeli ve birlikte hareket etmeliyiz. Bu çerçevede Yönetim ve vizyonumuz; eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gerekli tüm şartların yerine getirilmesi gerekliliğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle güçlü ve modern bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemize en büyük hizmeti veren, öğretmeyi amaç edinmiş tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Eğitim yolunda şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

DÜZME'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

TÜRK-İŞ Şanlıurfa İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı Ramazan Düzme, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapmıştır.

Ramazan Düzme açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Öğretmenlerimiz, nitelikli bireylerin yetişmesinde ve gelişmesinde, dolayısıyla geleceği inşa etmede en büyük paya sahiptirler. Asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak bizleri hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu mesleği yapmak için önce insanı sevmek gerekmektedir. Öğretmenlerimiz sadece aktardıkları bilgilerle değil, duruşlarından, konuşma biçimlerine kadar her bakımdan çocuklarımız için bir rol model oluşturmaktadırlar.

Ülkenin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, güçlüklerle karşılaşsa da büyük hizmet aşkıyla çalışarak çocuklarımıza, gençlerimize ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize hak ettikleri yaşam koşulları sağlanmalıdır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement