Urfa'da Newroz Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Newroz Kutlamaları Başladı

Urfa\'da Newroz Kutlamaları Başladı

Newroz, BDP öncülüğünde Urfa'da kutlanmaya başlandı. İlk Newroz etkinliğinin düzenlendiği Viranşehir ve Suruç'ta Öcalan'ın özgürlüğüne vurgu yapıldı.

19.03.2014 12:36

Şanlıurfa'nın ilçelerinde Newroz etkinlikleri başladı. Viranşehir'de "Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan" şiarı ile gerçekleştirilen Newroz kutlaması için Şırnak Mahallesi'nde binlerce kişi bir araya geldi. Kutlamaya, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da katıldı. Yöresel kıyafetleri ile kutlama alanını renk cümbüşüne dönüştüren kalabalık, KCK, BDP ve YPG bayrakları ile Abdullah Öcalan posterlerini taşıdı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, BDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen ve Newroz Tertip Komite Başkanı Halis Aktaş birer açış konuşması yaptı. Newroz ateşinin yakılmasının ardından "Bijî Serok Apo" sloganları ile platforma gelen HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, halkın Newroz Bayramını kutladıktan sonra "Tüm özgürlük tutsakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz'unu kutluyorum. 30 martta çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin iki tarafı vardır. Biri rantçılar, diğeri ise mazlumlar ve sizlersiniz. Bu seçim barış ve özgürlüğün seçimidir. 15 yıl önce Viranşehir'de belediyeyi çetecilerden aldık. Bu halk hiçbir zaman onların yalanlarına aldanmadı ve aldanmayacaktır. Bunu herkes bilsin. Her geçen gün partimiz büyüyüp güçleniyor. AKP bundan korkuyor. Bakan ve milletvekillerini buraya göndererek bu halkın oylarını satın almaya çalışıyorlar. Bu halkın vicdanı ve imanı vardır. Bu halk hiçbir şekilde oylarını bu hırsızlara satmayacaktır. Kendi kimliğine ve onuruna sahip çıkacaktır. Tüm sorunlarımızı barış ve kardeşlik içinde çözmekten yanayız. Dilimizi ve kültürümüzü özgürce yaşamak istiyoruz. Buna hiç kimse engel olamaz. Urfa'da öyle bir tarih yazacağız ki, Başbakan ve vekilleri bir daha Urfa'ya gelemeyecektir" konuştu. BDP Milletvekili İbrahim Binici de, halkın Newroz Bayramı'nı kutlayarak, seçimlerde herkesin bir yönetici gibi çalışması gerektiğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından MKM sanatçısı Baran Bozyel sahne aldı.

AYHAN: OY SATIN ALIYORLAR
Suruç'un Aligör beldesinde de Newroz kutlaması yapıldı. 11 Nisan alanında yapılan kutlamaya BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, BDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Leyla Akça, Suruç Belediye Başkan Vekili Hülya Demir ile binlerce kişi katıldı. Her yaştan insanın yöresel giysileri ile katıldığı Newroz kutlaması saygı duruşu ile başlarken, "Suruç Ovası Apocular yuvası", "PKK halktır, halk burada", "Newroz piroz be" ve "Selam selam İmralı'ya bin selam" şeklinde sloganlar atıldı. HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Newroz Bayramı'nın Kürt halkı için tarihsel bir öneme sahip olduğunu kaydederek, "Aligör'de nasıl ki zalimlere karşı özgürlük ateşini yaktıysanız, burada 5 yıl önce 4 Nisan'da Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a da büyük bir sahiplenme gösterdiniz. Buradan İmralı'ya Öcalan'ın Newroz'unu kutluyorum" dedi. 30 martta yapılacak yerel seçimlere de değinen Ayhan, 30 martta AK Parti'yi sandığa gömeceklerini dile getirerek, halkın hırsızlara, rantçılara ve vurgunculara tek bir oy bile vermeyeceğini ifade etti. Ayhan, şöyle konuştu: "AKP'liler öyle bir korkuya kapılmışlar ki, 5 Bakanı, 10 milletvekili ile kapı kapı dolaşarak oy satın almaya çalışıyorlar. Urfa halkının oylarını para ile satın alabileceklerini düşünüyorlar. Bu halkı onursuz sayıyorlar. Bu halk oyunu satacak kadar onursuz olmamış ve olmayacaktır. Biz 30 martta sandığa giderken ya özgürlük, ya özgürlük diyeceğiz ve zalimleri bütün topraklarımızdan, Urfa'dan defedeceğiz." Kutlama Newroz ateşinin yakılmasının ardından MKM sanatçılarının söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Newroz Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement