Urfa'dan Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Urfa'dan Barış Çağrısı

Urfa\'dan Barış Çağrısı

Demokrasi ve Barış Bloğu düzenlediği basın açıklaması ile 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinin startını verdi.

27.08.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Demokrasi ve Barış Bloğu 'Urfa Barış İstiyor' sloganıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine start verdi. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) İl binası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması öncesi kurulan stantlarda çatışmaların durması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gönderilmek üzere imza toplanmaya başlandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklama alanına bırakılan bir sırt çantası bomba şüphesi ile paniğe yol açtı. Çantanın daha sonra bir sendika üyesine ait olduğu ortaya çıktı. Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına Bedriye Yorgun yaptı. Yorgun, "54 milyon insanın öldüğü II. Dünya Savaşının ardından Hitler ordularının Polonya'yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül Dünya Barış günü olarak ilan edilmişti.

Bugün, o savaşın üzerinden neredeyse 70 yıl geçti. Biz dünya halkları, emekçiler olarak barış gününe yaklaşırken dünyayı yönelen güçler savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmedi" dedi.

'KATLEDİLENİN IRKINA BAKMADAN SAVAŞA DUR DİYORUZ'

Başta bölge, olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar başta olmak üzere bütün insanlık ağır bedeller ödedi ve ödemeye devam ediyor diyen Yorgun, "Her gün onlarca gözaltı, bombalı saldırı, siyasi ve askeri operasyonlar, yakılan ormanlar, güvenlik bölgesi ilanı, halkın göçe zorlanması sonunda aralarında sivillerin ve çocuklarında olduğu onlarca can yitirilmekle ve tüm yaşam tahakküm altına alınmaktadır. Bizler hiçbir zaman, hiçbir yerde katledilenin kimliğine, inancına, diline, milliyetine, derisinin rengine bakmayanlar olarak bu savaşa dur diyoruz. Bizim için Filistin Rojavadır. Rojava Gazze'dir. Gazza Şengal'dir. Şengal Licedir, Varto'dur, Cizre'dir. Hepsinin acısı topraklarından sürülüp gelen Ezidilerin, Türkmenlerin, Arapların, Alevilerin, Şiilerin, Hıristiyanların gözlerindeki acıdır. Çünkü biz öldürülüyoruz, sürgün ediliyoruz, işkenceden geçiriliyoruz, tecavüze uğruyoruz. Çünkü biz savaşlarda bedel ödeyenleriz. Biz Ortadoğu'nun yoksul, emekçi halkları olarak ırkçı, mezhepçi savaşlarda ölüme yazgılı olmadığımızı, savaşlarda bedel ödeyenler olarak halkların kardeşçe yaşayacağı, geleceğini özgürce belirleyeceği bir ülke, bir coğrafya, hatta bir dünya yaratabileceğimizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

'HER YERDE BARIŞ İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ'

"Urfa Emek Ve Demokrasi Platformu olarak 1 Eylül Dünya Barış gününde barışı da, özgürlükleri de, haklarımızı da bedeli ne olursa olsun almak için her türlü çabayı gösterecek, çağrılar, yürüyüşler, barış stantları ve imza kampanyasıyla barışa ses vereceğiz" diyen Yorgun şu ifadeleri kullandı: "Savaş çetelerine, savaş tüccarlarına, savaş kışkırtıcılarına meydan okuyacağız. Bulunduğumuz her yerde barış için mücadele verenler olarak savaşa karşı barışın barikatını kuracağız."

'BARIŞIN BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIZ'

Yorgun'un ardından konuşan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Şanlıurfa Şubesi adına konuşan Fethi Tapaç ise, "Her geciktiğimiz vakit bir insanın ölümüne sebep oluyoruz. Savaşlar pahalı şeylerdir ve savaşta herkes bedeller ödüyor. Ama biz diyoruz ki biz barışın bedelini ödemek istiyoruz. Burada gördüğünüz herkes barışın bedelini ödemek adına burada. Biz ülkemizde ve coğrafyamızda barış istiyoruz. Bizim tek derdimiz insanlar ölmesin ve anaların ağlamamasıdır" şeklinde konuştu.

PLATFORMUN BARIŞ ETKİNLİKLERİ

-Barış standı kurulup imzalar toplanacaktır.
-Halka barış bildirileri dağıtılacaktır.
-30 Eylül tarihine barış kürsüsünü kuracağız.
-2 Eylül tarihinde toplanan imzalar TBMM gönderilecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'dan Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement