Urfa'nın Enerji Sorunu Yine TBMM'de - Son Dakika
Güncel

Urfa'nın Enerji Sorunu Yine TBMM'de

Urfa\'nın Enerji Sorunu Yine TBMM\'de

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Urfa'daki havaalanındaki sorunun ardından bu kez enerji sorununu gündeme getirdi.

30.01.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 15 Ocak'ta Şanlıurfa'ya yaptığı parti ziyareti sırasında görüştüğü her kesimden gelen ortak şikayet olan günde 5 saate kadar varan elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı.

'Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirmesini alan ve AK Parti iktidarına yakın olan Abdullah Tivnikli'ye verilen sözler nedeniyle mi bu kesintilerin yaşandığı'nın açıklanmasını isteyen Umut Oran, Enerji Bakanı Taner Yıldız'a, "Tivnikli'nin kayıp/kaçak bedelinin Ağustos 2014 tarihine kadar karşılanmasının gerekçesi 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi midir? Bu tarihten sonra kayıp kaçak bedeli karşılanmadığı için mi DEDAŞ bölgede elektrik kesintilerine başladı?" diye sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayarak TBMM'ye sunan Umut Oran, 15 Ocak'ta Şanlıurfa'ya yaptığı ziyaret sırasında çok önemli kimi sorun ve şikayetlerin kendisine iletildiğini bunların başında elektrik kesintileri geldiğini bildirdi. Önergede bakan Yıldız'a yöneltilen sorular şöyle:

ELEKTRİK GÜNDE 5 SAAT NEDEN KESİLİYOR?

- Şanlıurfa'da neredeyse her gün düzenli olarak 5'er saat elektrik kesintisi yapılmasının gerekçesi nedir? Bu kesintiler her türlü sanayi, tarımsal üretime büyük zarar vermiyor mu bunu neden önlemiyorsunuz?

DEDAŞ'IN ALACAĞI NE KADAR?

- Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin, DİCLE Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış A.Ş'deki %100 oranındaki hissesinin devrine ilişkin Hisse Satış Sözleşmesi 28.06.2013 tarihinde imzalanarak Dicle Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye devrolmuştur. Bu şirketin bugün itibariyle Şanlıurfa'daki abonelerinden olan takipteki alacaklarının toplam meblağı kaç TL'dir?

KÖYLERDEKİ 300 BİN ABONENİN 188 BİNİ BORÇLU

- Bölgedeki 300 bin köy abonesinin 188 bininin borcunu ödemediği doğru mudur?
Elektriği kesmeyin yoksa AKP'nin oyları düşecek şikayeti
- Bölgede aylık 80-90 TL elektrik faturası gelen bir abonenin aylık sadece 5-10 TL ödemesi nedeniyle kendisine ihbarname gönderilerek elektriği kesildiğinde AKP'li milletvekillerinin "bu elektriği kesmeyin yoksa bizim oyumuz düşecek" diye şikayet ettikleri iddiası doğru mudur?
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'nın Enerji Sorunu Yine TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement