Urfa Yeni Bir Sporla Tanışıyor - Son Dakika
Güncel

Urfa Yeni Bir Sporla Tanışıyor

Urfa Yeni Bir Sporla Tanışıyor

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, Bocce sporunu Şanlıurfa'da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

10.02.2015 11:22

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, Milli Takımlar Sorumlusu Alper Cavit Kabakçı ve Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan MSK Urfa Başkanı A. Gökhan Gökmen'in daveti üzerine Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa'da bir dizi temaslarda bulunan Federasyon Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, bocce sporunun kentte gelişmesi için yetkililerle bir takım görüşmelerde bulundu. Federasyonu Başkanı Tekcan, Park Bahçeler Müdürlüğü yanında bulunan Şanlıurfa Spor Kompleksinde düzenlenen bocceetkinliğini izledi.

Programın ardından Tekcan, "Şanlıurfa bizim tarihimizin, kültürümüzün, dinimizin, örfümüzün, adetimizin en şehirlerinden bir tanesi Peygamberler Şehridir. Biz bu tarihi kentimizde tarihi bir sporumuzu burada yaygınlaştırmak, burada tanıtmak istiyoruz. Bunun için Şanlıurfa'ya geldik. Bu spor Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul sporları arasına da girdi. Öğrencilerimiz bunun dersini alıyorlar ama uygulama olarak Urfa Büyükşehir Belediyesi ile de iş birliği yapıp saha ayarlayacağız ve daha sonra da bu sporu Urfa'da yayacağız. Çok zevkli bir spordur. Avrupa'da tüm parklarda, bahçelerde var. Ayrıca bizim tatil yörelerimizde de beş yıldızlı otellerde var, çünkü bunu genellikle Avrupalılar oynuyor. İnşallah bu sporu Urfa'da da yaygınlaştıracağız" dedi.

GÖKMEN: SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL

MSK Urfa Başkanı A. Gökhan Gökmen de, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını göstermek için bocce sporunu geliştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Gökmen, "Kısa bir süre önce kurulan MSK Urfa, Şanlıurfa'da sporun sadece futbol olmadığını, alternatif sporlara da Şanlıurfalıların ihtiyacı olduğu noktasından hareket ederek, gerek salon sporlarında gerek bireysel gerekse de takımsal spor anlamında Urfa'da alternatif spor yaratmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Sayın Federasyon Başkanımız bizleri kırmayarak Urfa'ya geldi. Türkiye Bocce Bowling Dart federasyonu Başkanını Urfa'da ağırlamak gerek kulübümüz adına gerek memleketimiz adına bizleri onurlandırdı. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerine bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız gençleri sokaklardan çekip açık alanlarda olsa kapalı alanlarda da olsa bu sporu yaptırmak. Gençlere yönelik yakında kurslarımız da başlayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gökmen,Federasyon Başkanı Tekcan'a kahve takımı ve forma hediye edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Yeni Bir Sporla Tanışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement