Urfalı Dağcılar Eğitimlerini Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Urfalı Dağcılar Eğitimlerini Tamamladı

Urfalı Dağcılar Eğitimlerini Tamamladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Dağcılık Eğitimleri programına katılan Urfalı sporcular kente döndü.

19.06.2015 11:11

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve 8 eğitim kampından oluşan Dağcılık Eğitimleri programında Urfa'yı temsil eden sporcular, çalışmalarını tamamlayarak kente döndü.

İlk üç eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan 63 Gücü Emin Spor Kulübü sporcusu Burcu Ertüren, 17-23 Ekim 2015 tarihleri arasında Isparta'da yapılması planlanan Yaz Arama Kurtarma Eğitimi'ne katılmaya hak kazandı.

Urfa'da spor dalı olarak pek tanınmayan dağcılık hakkında bilgi veren Dağcılık İl Temsilcisi Candan Özen ise bölgede bu alandaki sporcu sayısının arttırılması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Özen, "2015 yılı Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitimleri için bölgemizden 2 sporcuyu (63 Gücü Emin spor kulübü sporcusu Burcu Ertüren ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübünden Burak Yaldız) kendi olanaklarımızla eğitime hazırlayarak 2-8 Mayıs tarihleri arasında Erzurum Uzundere köyünde yapılacak ilk federasyon kampı 'Yaz Temel Eğitimi'ne gönderdik. İki sporcumuz Uzundere'de yapılan bir haftalık teorik ve uygulamalı kamp eğitiminde başarı gösterdiler. İkinci eğitim "yaz gelişim eğitimi" kampı 25-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Erzincan Kemaliye ilçesinde gerçekleştirildi. Buradaki eğitimin son gününde kamptan ayrılmak zorunda kalan sporcumuz Burak Yaldız, yaz gelişimini tamamlayamadı. Burcu Ertüren ise ikinci eğitimini de başarıyla tamamladı. Son olarak 8-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Niğde'de yapılan 'İleri Kaya Eğitimi'ne katılan Burcu Ertüren zorlu ve yoğun geçen bu eğitimi de tamamlayarak ilimize döndü. Kendi olanaklarıyla dağcılık eğitimlerine katılan sporcularımızı kutluyorum. Başarılarıyla Şanlıurfa'yı diğer illere tanıtarak bölgemizde de dağcılık sporunun yapılabileceğini kanıtlıyorlar. Dağcılık İl temsilciliği olarak sporcularımıza bu spor dalını tanıtarak kendilerini gerçekleştirebilmelerine ve yurdumuzun farklı yörelerindeki coğrafik güzellikleri yaşamalarına fırsat vererek dağlarda kendi başlarına tırmanış yapabilme pratiğini kazandırdıkları için Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim görevlilerine teşekkür ederiz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı Dağcılar Eğitimlerini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement