Ürün Güvenliği' Aracı Gaziantep'te - Son Dakika
Yerel

Ürün Güvenliği' Aracı Gaziantep'te

Ürün Güvenliği\' Aracı Gaziantep\'te

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından ‘Ürün Güvenliği Haftası’ nedeniyle Gaziantep’te stant açıldı.

19.09.2014 13:34

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Ürün Güvenliği Haftası' nedeniyle Gaziantep'te stant açıldı.

Demokrasi Meydanı'nda açılan stant bir gün açık kalaçak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlileri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) kapsamında yaptıkları çalışmaları vatandaşa anlatarak vatandaşı; asansör, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, otomotiv, kazanlar, makine gibi zararlı sanayi ürünleri konusunda uyararak bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Açılan stantı Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Cemalettin Doğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Nejat Koçer'de ziyaret ederek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Erol Ferhat'an bilgiler aldı.

Daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Erol Ferhat, 'Ürün Güvenliği Haftası' ve açılan standa ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi:

"Genel müdürlük olarak ülkemizde piyasaya arz edilen ürünlerin ilgili mevzuatına uygun olarak ve güveli olup olmadığına ilişkin denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerimizin amacı piyasaya güvenli ürün arz ettirilmesini sağlamaktır. Piyasaya arz edilecek ürünler insan sağlığına can ve güvenliğine, hayvan ve bitki yaşamına ve çevreye zarar vermemesi gerekiyor. Piyasa gözetim faaliyetlerin ve ürün gözetim faaliyetlerinin temel amacı insan sağlığını, can ve mal güvenliğini korumaktır. Bizim Bakanlık olarak en çok önem verdiğimiz konu burasıdır. Gazete ve televizyonlarda kaza ve yaralanma haberlerine rastlıyoruz. Bizim amacımız bu kaza ve yaralanmalara neden olan piyasaya arz edilen ürünleri denetleyerek güvenli ürünlerin piyasada dolaşmasını sağlamaktır. Bu kaza ve yaralanmaları en az seviyeye indirmektir."

Güvensiz ürünler tespit edildiği zaman bu ürüne yönelik olarak idari para cezası uygulandığını belirten Ferhat, "Bugüne kadar 2014 yılı içerisinde genel müdürlüğümüzce piyasada 51 bin 974 adet ürün denetlendi. Bunu yüzde 19'u uygunsuz bulundu. 673 ürün tespite gönderildi. 40 adet ürüne yönelik kapatma kararı verildi. Yapmış olduğumuz denetimlerde ürünlerde herhangi bir güvensizlik tespit edilmesi durumunda bu ürünlere yönelik olarak kapatma kararı alıyoruz. Piyasaya arzını yasaklıyoruz. Kapatma kararı ve piyasaya arz kararı verdiğimiz ürünleri de televizyon ve gazete yoluyla ilan ediyoruz. Vatandaşımız, bu ilanlarda gördüğü ürünler evlerinde veya iş yerlerinde varsa ürünü aldığı yere geri iade edebilirler. En büyük cezamız şu oluyor. Güvensiz ürünler tespit edildiği zaman bu ürüne yönelik olarak idari para cezası uygulanıyor. Denetimde bu ürünün piyasaya arzı yasaklanıyor. Daha sonra bu ürünler piyasadan toplatılıyor. Toplatılan ürünlerin güvenli hale getirilme imkanı yoksa bunların bertaraf edilmesi sağlanıyor" diye konuştu.

Gaziantep Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güzel ise, "Gaziantep'te daha önce yapmış olduğumuz denetimlerde 3 üründe biz güvensiz, kapatma kararı aldık. Bu sene yaklaşık 250 civarında üründe uygunsuzluk tespit edildi. Bunlarında denetimleri yapıldı" açıklamasını yaptı.

Hafta kapsamında ürün güvenliği mobil led aracının Türkiye genelinde 21 ili ziyaret edeceği, bu illerde stantlar açılacağı ve görevli personeller tarafından bilgilendirme yapılacağı öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ürün Güvenliği' Aracı Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement