Uşaklılar Arslanbek Sultanbekov'un Dombıra Şarkısıyla Coştu - Son Dakika
Güncel

Uşaklılar Arslanbek Sultanbekov'un Dombıra Şarkısıyla Coştu

Uşaklılar Arslanbek Sultanbekov\'un Dombıra Şarkısıyla Coştu

KUZEY Kafkasya kökenli Nogay Halk Müziği sanatçısı olan, Dombıra'nın yazarı Arslanbek Sultanbekov, Uşak'ta demokrasi nöbetinde sahne aldı.

29.07.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUZEY Kafkasya kökenli Nogay Halk Müziği sanatçısı olan, Dombıra'nın yazarı Arslanbek Sultanbekov, Uşak'ta demokrasi nöbetinde sahne aldı. İstek üzerine sevilen parçası dombıra adlı parçayı 3 kez seslendiren Sultanbekov'a, vatandaşlar nakaratlarda 'Recep Tayyip Erdoğan' diyerek eşlik etti.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde 14 gündür süren demokrasi nöbeti, dün akşam ise belediye önünde mehter takımı eşliğinde yürüyüşle başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla İsmetpaşa Caddesi'ni dolduran vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Vatandaşlara seslenen Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, "Bugün Yüksek Askeri Şura toplantısını yaptı. Vatan hainleri dün zaten kenara alınmıştı. Bugün de nihai temizlik adım adım yapılıyor. Devletimizden bu hainleri kazıdık, kazımaya devam ediyoruz. Devletimiz bu hainlerden hesap sordu, sormaya devam ediyor" dedi. Hainlerin cezaları konusunda halka fikrini soran Cahan, 'Uşak ne diyor' dediğinde, meydanda 'İdam' sesleri yükseldi. Cahan, "Bundan sonra temizlik ve hesap görme zamanı. Artık milli ruh uyandı" diye konuştu.

SULTANBEKOV'A İLGİ YOĞUN

Başkan Cahan'ın konuşmasının ardından sahneye çıkmaya hazırlanan Kuzey Kafkasya kökenli Nogay halk müziği sanatçısı Arslanbek Sultanbekov'la Uşaklılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sultanbekov, "Kuzey Kafkasya ve Kazakistan'dan sizlere büyük selamlar getirdim. Yaşanan darbe girişiminden dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Bir daha böyle acılar görmesin, Türkiye çok yaşasın" dedi.

Uşaklılara demokrasi nöbetinde Kafkasya halk müziklerinden çeşitli şarkılar seslendiren Arslanbek Sultanbekov, 'Dombıra' şarkısını söylemeye başladığında vatandaşların yoğun tezahüratıyla karşılaştı. 2014 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlanarak seçim müziği olarak kullanılan Dombıra şarkısını söyleyerek sahneden ayrılmak isteyen Sultanbekov, halktan gelen yoğun istek üzerine şarkısını 3 defa daha seslendirdi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve mehter takımının sahneye çıkmasıyla 'Dombıra'yı tekrar seslendiren Sultanbekov, konserinin ardından, 'Türkiye'de bölünmeyin, bir ve beraber olun, hep birlikte olalım. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Demokrasi nöbetine katılanlar arasında, Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi şehit Özel Harekat Polisi Mehmet Çetin'in oğlu Emir Çetin de yer aldı. Emir Çetin, elinde Türk bayrağını düşürmedi.

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşaklılar Arslanbek Sultanbekov'un Dombıra Şarkısıyla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement