Edirne'de Üstün Yetenekli Öğrenciler, Sanatçılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Üstün Yetenekli Öğrenciler, Sanatçılarla Buluştu

Edirne\'de Üstün Yetenekli Öğrenciler, Sanatçılarla Buluştu

Edirne'de düzenlenen Akademi Rumeli 2 etkinlikleri çerçevesinde, çoğunluğu Balkan ülkelerinden gelen 150 üstün yetenekli öğrenci, 25 sanatçıyla buluştu.

18.08.2014 14:31  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de düzenlenen "Akademi Rumeli 2" etkinlikleri çerçevesinde, çoğunluğu Balkan ülkelerinden gelen 150 üstün yetenekli öğrenci, 25 sanatçıyla buluştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, etkinliğin açılışı dolayısıyla halk eğitim merkezinde düzenlenen törende, farklı ülkelerden Edirne'ye gelen öğrencilerin kendilerini evinde hissetmesini istedi.

Öğrencilerin emin ellerde olduğunu belirten Şahin, "Sadece Edirne'yi değil, İstanbul'u ve Çanakkale'yi, önümüzdeki yıl Bursa'yı da bu kapsamda değerlendirerek, Osmanlı'nın gerçekten mührünü bastığı yerlerde dolaşmak sizin de hakkınızdır" diye konuştu.

Şahin, program çerçevesinde öğrencilerin İstanbul'dan gelen tanınmış sanatçılardan ders alacağını vurguladı.

Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Romanya, Gagavuzya, Kırım ve KKTC'den gelen 17- 25 yaş arasındaki öğrencilerin, edebiyat, düşünce, müzik, güzel sanatlar, tiyatro ve sinema gibi alanlarda eğitim alacağını dile getiren Şahin, eğitimin 26 Ağustos'a kadar süreceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türk halk müziği sanatçısı Yasemin Göksu, konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Üstün Yetenekli Öğrenciler, Sanatçılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement