Vali Ali Fidan; "Huzurlu Bir Bayram Geçirdik" - Son Dakika
Yerel

Vali Ali Fidan; "Huzurlu Bir Bayram Geçirdik"

Vali Ali Fidan; "Huzurlu Bir Bayram Geçirdik"

Düzce Valisi Ali Fidan, bayramın huzur içinde geçtiğiniz söyledi.

20.07.2015 14:20

Düzce Valisi Ali Fidan, bayramın huzur içinde geçtiğiniz söyledi. Ancak yaşanan kaza ve boğulma olaylarının üzücü olduğunu ifade eden Fidan, Akçakoca'da tatil yapan vatandaşların alınan bazı güvenlik tedbiri kararlarına uymalarını istedi.

Vali Ali Fidan, bayram tatilini değerlendirdi. Bayram tatilinin huzur ve güvenlik içinde geçtiğini işaret eden Vali Fidan, "Düzce'de benim de ilk bayramım ve güzel bir bayram geçirdik. Hem resmi bayramlaşmalar boyutu ile hem vatandaşlarımız olan diyaloglarımız ile huzurlu, mutlu geçti. Elbette bir iki üzücü olay da yaşadık. Biliyorsunuz bazı kazalar oldu. Sınırımızda olmamakla birlikte trafik kazaları vardı. Bayramın ikinci günü Akçakoca'da bir gencimiz boğularak hayatını kaybetti. Ona üzüldük. Ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

TATİLCİLER AKÇAKOCA'YA AKIN ETTİ

Vali Fidan, bayramda özellikle Akçakoca'nın tatilcilerin büyük ilgisi ile karşılaştığına işaret ederek "Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Düzce'de bayram süresince misafirimizdi. Akçakoca'da konakladı. Bayramda bizde kendisi ile beraber olduk. Bunlar sevindirici gelişmelerdir. İstanbul Valimiz Vasip Şahin bayramın ikinci günü ilimize geldi. Akçakoca'da hem sayın başbakan yardımcımızın kaldığı otelde hem de diğer konaklama yerlerinin tamamı doldu. Akçakoca'da otel işletmecisi arkadaşlarla sohbet ederken kendileri 'Daha fazla oda olsaydı tamamını doldururduk. Mevcut kapasitenin tam 5 katı talep geldi' dediler. İlimizde özellikle Akçakoca'da ciddi bir talep var. Bunu karşılayacak tesisleri yapmak lazım. Kapasiteyi arttırmak lazım. Bu yönü ile sevindirici oldu" şeklinde konuştu.

DÜZCE KONUMU İLE TÜRKİYE'NİN EN ŞANSLI İLİ

Vali Ali Fidan, Düzce'nin konumu ile Türkiye'nin en şanslı ve güzel illerden birisi olduğunu ifade ederek "Hem Akçakoca'da tesislerin doluluk oranı açısından hem de gerek sahiller, gerek yaylalar doluydu. Biz şunu hep söylüyoruz. Düzce ana ulaşım ağları üzerinde Türkiye'nin en güzel illerinden birisi. Denizi ile doğası ile yaylaları ile ulaşım imkanları ile ciddi bir avantaja sahibiz. Ankara'dan düşünüldüğünde denize ulaşım açısından en yakın mesafe Akçakoca'dır. Böyle olunca bu ciddi bir avantaja dönüşüyor. Sayın Başbakan yardımcımız (Bülent Arınç) 'Biz Ankara'dan geldik. Çocuklar İstanbul'dan geldi. Tam ortada buluştuk' dedi. Onun ifadesi bile memnun edici. Düzce Ankara ile İstanbul'un ortasında ciddi avantaja sahip. Bunu fırsata dönüştürmemiz lazım. Bunu ekonomiye ve turizme kazandırmamız lazım. Bunu Düzce'nin tanıtımında en iyi şekilde kullanmamız lazım. Esnaflarımıza, iş adamlarımıza, tesislerimize bir getiri olarak dönüştürmemiz lazım. Elbette dönüyor ama bundan daha fazla nasıl yararlanırız bunu araştırmamız lazım. Düzce güzel bir il Akçakoca'da güzle bir ilçe. Sadece denizi ile değil, yeşillikleri ile restore edilmeyi bekleyen onlarca ev var. Özellikle tarihi mahallede bir Yöresel Pazar açtık. Açışı olduğu zaman ilgi yoğundu. Daha sonra yeniden gitme imkanım oldu. Gerçekten hem satıcılar memnundu hem de kalabalık bir ortam vardı. Bu tür şeylerle değerlendirmemiz lazım. Yöresel yemeklerle yöresel etkinliklerle desteklememiz lazım. Gelenlerin üzerine kalıcı izler bırakmamız lazım. Buna yönelik çalışmalar yapmamız lazım" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ali Fidan; 'Huzurlu Bir Bayram Geçirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement