Vali Asrın Projesini İnceledi, Köylüler Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Vali Asrın Projesini İnceledi, Köylüler Eylem Yaptı

Vali Asrın Projesini İnceledi, Köylüler Eylem Yaptı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Anamur İlçesi'nde KKTC'ye su temini için yapılan Alaköprü Barajı'nın deniz ishale hattında incelemelerde bulundu.

26.12.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Anamur İlçesi'nde KKTC'ye su temini için yapılan Alaköprü Barajı'nın deniz ishale hattında incelemelerde bulundu. Vali inceleme yaparken baraj nedeni ile evleri boşaltılan hak sahipleri de yeni evlerin bedelsiz verilmesi için eylem yaptı.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, DSİ Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak ve teknik heyet ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Özdemir Çakacak, Anamur'a yaklaşık 20 kilometre açığındaki, boruların döşenmekte olduğu bölgeyi tekne ile gezdi.'Asrın projesi' olarak adlandırılan KKTC'ye içme suyu temini projesinin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Çakacak, "Ülkemizin önem verdiği bir proje olan Alaköprü Barajı bitti ve yarın su tutulmaya başlayacak. Bu sayede KKTC'ye su temin edilecek. Gerçekten de asrın projesi" diye konuştu. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Karaçuha ise, projenin karasal kısmının tamamlandığını ve denizdeki 10,5 kilometrelik kazık çakma işleminin de sona erdiğini ve önümüzdeki mayıs ayı sonunda KKTC'ye su verilmeye başlanacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ DÖVİZ TAŞIDI

Vali Çakacak denizde incelemelerde bulunduğu sırada Alaköprü Barajı'nın su tutması ile birlikte ev ve arazileri sular altında kalacak olan Akine, Sarıağaç ve Ormancık Mahallesi sakini yaklaşık bin kişi de baraj kapaklarının indirileceği yere, 'Verilen sözler tutulsun', 'Tarım alanları hemen verilsin' yazılı dövizlerle gelerek eylem yaptı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, MHP İlçe Başkanı Erdal Bulut da katıldı. Eylemde köylülerden aldığı 'Verilen sözler tutulsun' yazılı dövizi taşıyan Öztürk, gerek parti düzeyinde gerekse milletvekili olarak mahallelilerin davasında sonuna kadar yanlarında olacakları sözünü verdi.

VALİ, SUYUN TUTULMASINI BİR AY ERTELEDİ

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, mahalle muhtarlarının talebi doğrultusunda Alaköprü Barajı'nda başlanacak su tutulması işlemini bir ay erteledi.

Alaköprü Barajı'nın su tutması ile evleri ve arazileri su altında kalacak olan Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahalle sakinleri bugün, 'Verilen sözler tutulsun', 'Tarım alanları hemen verilsin' yazılı dövizlerle gelerek eylem yapmıştı. Eyleme CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, MHP İlçe Başkanı Erdal Bulut da destek vermişti.

Eylemin ardından Vali Çakacak, Bozyazı Balıkçı Barınağı'nda mahalle muhtarları Mustafa Keklik, Süleyman Duman ve Durmuşali Karataş ile görüştü. Muhtarlar, mahalle sakinlerinin henüz hazır olmadığını belirtip, su tutulması işleminin 6 ay ertelenmesini istedi. Vali Çakacak ise en fazla bir aylık ertelemenin yapılabileceğini söyledi. Muhtarların ısrar etmesine rağmen Vali Çakacak, işlemin 1 ay erteleneceğini açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Asrın Projesini İnceledi, Köylüler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement