Vali Balkanlıoğlu: "Bin 273 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı" - Son Dakika
Güncel

Vali Balkanlıoğlu: "Bin 273 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kentte 741 kamu çalışanı, 532 sivil olmak üzere bin 273 kişi hakkında işlem yapıldığını bildirdi.

16.08.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kentte 741 kamu çalışanı, 532 sivil olmak üzere bin 273 kişi hakkında işlem yapıldığını bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ordu'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğünü belirtti.

Memleketin üzerine "kabus gibi çökmeye çalışan" bir darbe girişimi olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Darbe girişimi, devletimizin basiretli davranışı, Cumhurbaşkanımızın halk tarafından çok seviliyor olması, sözünü halkın dinlemesi sonucunda insanların sokaklara akın etmesi, tankların önüne yatması, topların önüne bedenini siper etmesi ve halkın milli iradesine sahip çıkması karşısında başarısızlığa uğradı." dedi.

Her türlü yolu ve hileyi kullanıp kamufle olarak devletin her kademesine sızan bir örgütten bahsettiklerini anlatan Balkanlıoğlu, "Ordu genelinde de başta kamu çalışanları olmak üzere örgüte destek veren, iltisaklı ve irtibatlı olanlar bir şekilde tespit edilmeye başlandı. Bunlara ilişkin bakanlıklar, birtakım kriterler getirdi. Kimi kamu çalışanları, kendi bakanlıklarınca açığa alınıp tebliğ edilmesi için bize bildirildiği gibi, doğrudan doğruya valiliğimiz tarafından açığa alınan ve işlem gören birçok personel de bulunuyor." diye konuştu.

Kamu çalışanı 741 kişiyle ilgili işlem yapıldığını, bunlardan 697'sinin soruşturmanın selameti bakımından görevlerinden uzaklaştırıldığını kaydeden Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Kamu çalışanlarımızdan 14'ü adli süreç anlamında gözaltına alındı. Bu eylemin adli ve disiplin boyutu var. Şu anda gözaltında bulunan 14 kişiye ilaveten 142 kamu personeli de tutuklu. Bunlardan gözaltına alınıp da tutuklanması talebiyle sevk edilenlerden 79 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 15'i ise firar. 136'sı serbest ancak davası devam ediyor. 386 tanesinin de adliyedeki işlemleri sürüyor."

Soruşturmanın sivil ayağının da bulunduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, "Maddi, manevi desteği, bir şekilde bu yapıyla bağlantısı olan 146 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 24'ü gözaltında, 52'si tutuklu, 18'i ise adli kontrol altında. Bunlardan 12'si ise firarda. 40'ı adliyeye gelerek hakimin önüne çıkmış ancak serbest bırakılmış." bilgisini verdi.

Ordu'da 741 kamu çalışanı, 532 sivil olmak üzere toplam bin 273 kişi hakkında işlem yapıldığını belirten Balkanlıoğlu, belediyelerden ise 19 kişinin uzaklaştırılmasına karar verildiğini söyledi.

" TSK, milletimizin göz bebeğidir"

Darbe girişimiyle başlayan sürecin, birlik ve beraberliğin yeniden sağlanmasına fırsat verdiğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Bu süreç milletçe kenetlenmemize vesile oldu. Bundan sonra darbe heveslileri, bu işin kolay ve ucuz olmayacağını, bunu canlarıyla ya da hayatları boyunca hapisten çıkamayacak şekilde ödemek durumunda kalacaklarını, çok büyük riskler taşıdığını gördü. Devlete, kamuya, içimize sızmış, kökü dışarıda birtakım yapılar, terör örgütünün mensupları da deşifre oldu. Milletimiz büyük bir uçurumun kenarından döndü." değerlendirmesinde bulundu.

Bu noktada Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) tenzih edilmesi gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü biz asker bir milletiz. NATO ve dünya silahlı kuvvetleri arasında TSK caydırıcı bir güce sahiptir. Çocuklarımızı askere düğün, dernekle gönderiyoruz. Bu olayı TSK'ya mal etmemek gerekiyor. TSK milletimizin göz bebeğidir. Bu, TSK'nın kendisine de yapılmaya teşebbüs edilen darbe girişimiydi. Vatansever, milletine, devletine bağlı subaylarımız çoğunlukta ve onlar sayesinde, milletimizin basireti ve demokrasisine, milli iradesine sahip çıkması sayesinde darbe girişimi bastırıldı."

Bu süreçte suçlu ve suçsuzu iyi ayırt etmek için kılı kırk yardıklarına dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Haber ve iddialar havada uçuşuyor. Her türlü iddianın ispata ihtiyacı var. Aksi halde millet olarak başka sıkıntılar yaşarız. 'Daha fazla faaliyet yapıyormuş' gibi gösterelim diye bu yapıyla ilgisi olmayan insanları da mağdur edemeyiz. Şüphelendiğiniz, elinizde delil bulunan her türlü terör örgütü mensubunu adli mercilere iletmenizde vatanseverlik adına sayısız yarar var. Herkes iddiasını ispat etmekle yükümlü." ifadelerini kullandı.

Karadeniz'deki terör eylemleri

Vali Balkanlıoğlu, bir gazetecinin "Karadeniz Bölgesi ve Ordu'da eylemlerde bulunan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar" hakkındaki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bölgemizde, sayıları 3-5 civarında terör örgütlerinin eylemi oldu. Karadeniz Bölgesi'nin yapısı ve dokusu, PKK terör örgütünün hiç alakası olmaması gereken ve savunduğu ilkeler ve umdelerle çelişen bir durum. Karadeniz Bölgesi'nde böyle bir yapı yok. Peki niye buralara sarkıyor bunlar? Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi Karadeniz halkı da vatanına, milletine bağlı, vatan için canını veren insanlardan müteşekkildir. Bu nedenle emniyet, asayiş burada son derece yerinde. Buralardaki güvenlik güçlerimiz takviye amaçlı doğu ve güneydoğu illerine gidiyor. Çünkü oralarda sıkıntı büyük. Buralarda eylem yapılıyor olması, o güçlerin oralara takviye amaçlı gitmemesini hedefliyor."

Karadeniz'in dağlık ve ormanlık olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, "PKK terör örgütü herhangi bir ormanlık alandan vurkaç taktiğiyle eylem yapıyor. Bu durum rahatsız edici. Bölge halkının güvenlik güçlerimize çok büyük desteği var. Her türlü istihbarat bizlere geliyor. Hatta avcı dahi görseler bize ihbar ediyorlar. Güvenlik güçlerimiz de istihbarat çalışmalarına ağırlık vererek, bunları etkisiz hale getirmek için büyük gayret sarf ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde etkisiz hale getirilecektir." dedi.

Vali Balkanlıoğlu: "Bin 273 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Balkanlıoğlu: 'Bin 273 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement