Vali Bektaş, Kanal A Televizyonunda Manisa'yı Tanıtıyor - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş, Kanal A Televizyonunda Manisa'yı Tanıtıyor

Vali Bektaş, Kanal A Televizyonunda Manisa\'yı Tanıtıyor

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Kanal A Televizyonunda yayınlanan ‘A Plus Ekonomi’ programına konuk oldu.

10.09.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Kanal A Televizyonunda yayınlanan 'A Plus Ekonomi' programına konuk oldu.

A Plus Ekonomi Program sorumlusu Güven Gökdoğan'ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Vali Bektaş, Manisa'nın tarımı, sanayisi ve enerji sektörü yanında büyük bir turizm potansiyeli bulunduğunu, bu gücü harekete geçirmek için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Vali Bektaş, "Manisa ekonomi, sanayi, tarım açısından önemli potansiyeli olan bir il. Organik tarımı geliştirme çalışmalarımız kapsamında 137 bin dekar alanda yapılan organik tarım alanını 200 bin dekara yaklaştırmış bulunuyoruz. Çalışmalarımız sürecek ve bunu 6 milyon dekara çıkarmak istiyoruz. Organik tarımın gelişmesi ile birlikte ilimizde organik tarım fuarı da yapmak istiyoruz." dedi.

Kapalı sistem basınçlı sulama sistemi kurulması için çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Bektaş, çiftçilere sürekli su temini yanında özellikle kış mevsiminde olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan don olayından çiftçinin uğrayacağı zararın da önlenebileceğini, kanallarda boğulmaların olmayacağını vurguladı.

Manisa'nın sahip olduğu zengin jeotermal kaynaklara da değinen Vali Bektaş, Türkiye'nin en sıcak suyunun 287 derece ile Alaşehir'de bulunduğunu, bir işletmenin faaliyete geçtiğini, birçok firmanın da çalışma yürüttüğünü kaydederek, Salihli ve Alaşehir'de jeotermal ısıtmalı seracılık ve jeotermal ısıtmalı meyve sebze kurutma tesisi yapma hedeflerinin olduğunu bildirdi.

Dünyada Portekiz ve Güney Kore'nin kalıpçılık sektöründe çok başarılı olduğunu ifade eden Vali Bektaş, Manisa'da kalıpçılık sektörünün kümelenmesi ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını ve ilk olarak ortak kullanım atölyesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Vali Bektaş, sunucu Güven Gökdoğan'a Manisa'da program yaparak Manisa'nın dünyaya tanıtılmasına katkı sağladıkları için de teşekkür etti.

Sunucu Güven Gökdoğan da kendilerini kabul ettiği için Vali Bektaş'a teşekkür ederek 'A Plus Ekonomi' çekimlerinde sivil topluma önem verdiklerini, bunun yanı sıra ilin mülki amirleri, belediye başkanları ve firma yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını kaydederek ilçelerde de çekim yapacaklarını kaydetti.

Kanal A Televizyonu'nda her cumartesi günü saat 13.45'de yayınlanan 60 dakikalık A Plus Ekonomi programının Manisa'da çekilen bölümleri önümüzdeki haftalarda yayınlanacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş, Kanal A Televizyonunda Manisa'yı Tanıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement