Vali Çınar'dan Ahıska Türklerine Bayram Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Vali Çınar'dan Ahıska Türklerine Bayram Ziyareti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ahıskalı Türklerle Bayramlaşma Vali Ahmet Çınar'ın açıklamaları Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban'ın açıklamaları Muhammed İlyasoğlu'nun açıklamaları Mansur Baytaroğlu'nun açıklamaları Vali Çınar'dan Ahıska Türklerine bayram ziyareti Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini ziyaret edip, bayramlarını kutladı.

08.07.2016 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ahıskalı Türklerle Bayramlaşma

Vali Ahmet Çınar'ın açıklamaları

Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban'ın açıklamaları

Muhammed İlyasoğlu'nun açıklamaları

Mansur Baytaroğlu'nun açıklamaları Vali Çınar'dan Ahıska Türklerine bayram ziyareti

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini ziyaret edip, bayramlarını kutladı.

Ahıskalı Türkler tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Vali Çınar, Ahıskalı vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. Çocuklara oyuncak dağıttı ve kendisine ikram edilen yöresel yiyeceklerden tattı.

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Çınar, anavatanlarına yerleşen Ahıskalı Türklerin oldukça mutlu olduklarını gördüğünü söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:

"Ahıska Türklerinden 72 aileyi devletimizin tasarrufunda Ahlat'a getirmiştik. Bugün 40'ıncı günleri doldu. Hem bayramlaşma yapıp hem de genel durumlarını değerlendirme fırsatımız oldu. Genel durumları çok iyi. Ata yurtlarında, ana yurtlarında, Anadolu'nun asli halklarından olarak buraya yerleşmiş olmalarından dolayı onları çok mutlu gördük. Müslüman topraklarında ezanların okunduğu, minarelerin gölgesinde bulunmaktan son derece mutlular. Biz de bundan mutlu olduk. Tabi yerleşik ailelerin her zaman ufak tefek sorunları olur ama yeni gelmiş olmalarından kaynaklı bir takım çok ufak sıkıntılar var. Bu hayatı olumsuz etkileyecek şekilde değil ama çözülmesi de gereklidir. İnşallah gereğini de yapacağız. Halk ile de artık iletişim ve dostluk gelişiyor. Kültürleriyle, dinleriyle, inançlarıyla, yaşam biçimleriyle Ahıskalılar çalışkan bir toplum. Ukrayna'dan da biliyorum. Burada da boş durmak istemiyorlar. Hemen bir takım bu yönde talepleri var. İş yapma noktasında. Biz her şeyi devlet olarak Allah'ın izniyle yoluna koyacağız."

Ahıskalı Muhammed İlyasoğlu, "Buraya 72 aile geldik. Bizi çok iyi karşıladılar. Allah razı olsun. Biz çok memnunuz. Çok güzel yere geldik. Buranın havası da, toprağı da, insanı da çok güzel. Türk halkından, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakanımızdan Allah razı olsun." dedi.

Vali Çınar'a ziyaretinde, Vali Yardımcısı Kamil Güzel, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı A. Zafer Bayram ve Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da eşlik etti.

Vali Çınar\'dan Ahıska Türklerine Bayram Ziyareti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Çınar'dan Ahıska Türklerine Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement