Vali, Gli Tahlisiye İşçileriyle Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali, Gli Tahlisiye İşçileriyle Yemekte Buluştu

Vali, Gli Tahlisiye İşçileriyle Yemekte Buluştu

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Soma'dan dönen Tunçbilek Garp Linyit İşletmeleri'nin kurtarma ekibiyle yemekte buluştu.

31.05.2014 13:01

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Soma'dan dönen Tunçbilek Garp Linyit İşletmeleri'nin kurtarma ekibiyle yemekte buluştu.

Tavşanlı İlçesinde, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Batı Anadolu Şubesi tarafından Tunçbilek Garp Linyit İşletmeleri'nden kurtarma ekibi olarak Soma'ya giden tahlisiye işçileri, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay'ın da hazır bulunduğu törende teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Törende konuşa Vali Şerif Yılmaz, "Sadece madenle ilgili Türkiye'nin neresinde yetişmiş arkadaşımız varsa hepsi koştu, bizler size duamızla size destek olduk ama sizler orada bu zor çalışmayı yaptınız. Bu elim olayın olmasından itibaren bütün milletin kalbi ve duası oradaydı. Herkes bir kişinin daha canlı kurtarılması için dua etti.

Maden kazasından kurtarılan arkadaşlarımızla burada görüştük, orada sizlerin ne kadar katkı verdiğini, sizlerin o gaz maskelerini ulaştırılıp ta kurtarıldığını ifade ettiğini, sizlerin duymasını isterim. O atmosferi yaşayanların ağzından sizlerin ne kadar hayır dua aldığınızı buradan ifade etmek istiyorum.O nedenle sizlere kazadan kurtarılan insanlar adına teşekkür etmek istiyorum. Belki onlar size bunu ifade edemezler, sizlerle karşı karşıya gelemezler ama o olayı yaşayan birinci ağızdan duyduğum için bunu sizlerle paylaşmak istedim. Olayın olmasından itibaren bu güne gelen süre içerisinde devlet gerektiğinde her şeyi yapacağını, o acıyı yaşadıktan sonra Bakanımda söyledi; ilk önce bizim için önemli olan canların kurtarılmasıdır. İlk çalışma o mahiyette yapıldı ve bilahare diğer süreçler devam edecek" dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali, Gli Tahlisiye İşçileriyle Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement