Vali Güner, Bir Buçuk Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Vali Güner, Bir Buçuk Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar, Kütahya, Ankara ve İzmir karayolların kesiştiği Özdilek Kavşağı'na üst geçit yapılacağını belirterek, "Günlük 150 bin araç geçişi sağlanacak.

22.12.2015 16:55

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar, Kütahya, Ankara ve İzmir karayolların kesiştiği Özdilek Kavşağı'na üst geçit yapılacağını belirterek, "Günlük 150 bin araç geçişi sağlanacak. 2 şerit geliş, 2 şerit gidiş olmak üzere, il içi bağlantı yolları ile ulaşım devam edecek" dedi.

Vali Güner, görev yaptığı bir buçuk yıllık süreyi değerlendirdiği toplantı düzenledi.

Valilik toplantı salonunda konuşan Güner, bu süre içinde öncelikle bir yönetim modeli oluşturduklarını söyledi.

Güner, "Kurguladığımız bu yönetim modelinin adı, birlikte yönetim modeli. Birlikte yönetim modelinin felsefesini, mantığını kurmak lazım önce. Bu işler Afyonkarahisar'da bilinmeyen bir model ama her şeyin bir ilki var" diye konuştu.

Bu modelde açıklık, katılımcılık, etkinlik, sonuç odaklılığı, koordinasyon ve proje yönetim modelini kapsayan bir yönetim anlayışı geliştirdiklerini belirten Güner, "Bizim bakış açımız bu temel üzerinden topluma yansımaktadır" ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar'da yıllardır çözülemeyen bir trafik karmaşası olduğunu, illerin karayollarının kesiştiği Özdilek Kavşağı'nda çözüm ürettiklerini anlatan Güner, şöyle devam etti:

"Bu kavşağa bir köprü yapılacak. Bunun için gerekli proje hazırlandı. 47 milyon liralık projenin onayı çıktı. Burada günlük 150 bin aracın geçişi sağlanacak. 2 şerit geliş, 2 şerit gidiş olmak üzere, il içi bağlantı yolları ile ulaşım devam edecek. Bu çalışmalar hep sonuç odaklı çalışmanın ürünü. Bunun yanında kapanan beldelerin 3 yıl içinde sorunları çözülerek, köylerimizin refah seviyesine ulaşması için gerekli bütçe ve icra koordinasyonu İl Özel İdaresi tarafından sağlanmıştır. Afyonkarahisar, Salar, Şuhut yolu, 2015 yılı yatırım programına alınarak bölünmüş yol çalışmalarına başlanmıştır. Böylece her sene yaşanan ölümlü trafik kazalarının ortadan kalkması konusunda gerekli koordinasyon sağlanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Güner, Bir Buçuk Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement