Vali Türker'in Kurum Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Vali Türker'in Kurum Ziyaretleri

Antalya Valisi Muammer Türker, İl Müftüsü Osman Artan ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok'dan brifing aldı.

07.01.2016 11:11

Antalya Valisi Muammer Türker, İl Müftüsü Osman Artan ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok'dan brifing aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Müftü Artan, Vali Türker'in kurumu ziyaretinde, Türkiye Diyanet Vakfı'na ait 4 katlı binada hizmet verdiklerini, kent genelinde 3 müftü yardımcısı, 10 şube müdürü, 17 ilçe müftüsü olmak üzere 2 bin 605 personele sahip olduklarını bildirdi.

Artan, kentteki 607 Kur'an kursunda 18 bin 852 öğrencinin öğrenim gördüğünü, bu kurslardan 19'unun yatılı olduğunu açıkladı.

Merkezi ezanın kaldırılarak bütün camilerde görevlisi tarafından ezan okunmasının hedeflendiğini de kaydeden Artan, bu doğrultuda ezan ve musiki kursları açıldığını belirtti.

Artan, tarihi ve turistik camilerde rehberlik yapmak üzere 7 cami rehberi görevlendirildiğini, bu personel tarafından camilere ziyarete gelen turistlere kendi dillerinde rehberlik yapıldığını sözlerine ekledi.

Ziyarette, müftülük şeref defterini imzalayan ve hizmet binasını gezerek incelemelerde bulunan Vali Türker'e, Kur'an-ı Kerim ile "Hadislerle İslam" adlı kitap hediye edildi.

Türker, daha sonra Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok'u da makamında ziyaret ederek, kendisinden brifing aldı.

Altıok, 821 kilometrelik güzergahta 131 personelle, 35 ekipmanlı kamyon, 21 kamyonet, 16 greyder ve 6 lastik tekerlekli yükleyiciyle 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini belirtti.

Antalya merkez, Korkuteli, Elmalı, Gündoğmuş ve Akseki bakım evlerinde konuşlanarak, ilgili kurumlarla koordinasyon halinde çalıştıklarını kaydeden Altıok, ayrıca ALO 159 hattı ile 24 saat yol yardımı hizmeti hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Türker'in Kurum Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement