Vali ve Bakanlık Yetkililerinden Dr. Biroğul'un Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Vali ve Bakanlık Yetkililerinden Dr. Biroğul'un Ailesine Taziye Ziyareti

Vali ve Bakanlık Yetkililerinden Dr. Biroğul\'un Ailesine Taziye Ziyareti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Vekili Prof. Dr. İrfan Şencan, Lice İlçesi yakınlarında yok kesen PKK'lı teröristlerin aracını taraması sonucu yaşamını yitiren Dr. Abdullah Biroğul'un ailesine, taziye ziyaretinde bulundu.

02.09.2015 11:34

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Vekili Prof. Dr. İrfan Şencan, Lice İlçesi yakınlarında yok kesen PKK'lı teröristlerin aracını taraması sonucu yaşamını yitiren Dr. Abdullah Biroğul'un ailesine, taziye ziyaretinde bulundu. Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkçılara yönelik şiddet ve saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Vekili Prof. Dr. İrfan Şencan, Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik, Halk Sağlığı Diyarbakır Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan ile birlikte PKK'lı teröristlerin öldürdüğü Dr. Abdullah Biroğul'un ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen heyet ve Vali Aksoy, Biroğul Ailesi'ne başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

Sağlık- Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, bir insanın hayatına kast etmenin, onun hukukunu, düşüncesini, fikrini, inancını, kişiliğini ve özgürlüğünü de yok saymak ve öldürmek olduğunu vurguladı. Ensarioğlu, açıklamasında şöyle dedi:

"Bir insan daha az sancı çeksin, daha az uykusu kaçsın, daha sağlam bir bedene sahip olsun, daha huzurlu ve uzun yaşayabilsin diye didinen sağlıkçılara toplum olarak hepimiz minnet ve takdir içinde olmalıyız. Ancak, son dönemlerde savaşta bile dokunulmayan doktor, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlıkçılara yönelik barbarca saldırıların olduğuna şahitlik etmekteyiz. Hatta bir canı kurtarmak, bir yarayı sarmak için yola çıkan ambulansların bile Molotoflarla yakıldığı ve silahlarla tarandığı görülmektedir."

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Hiçbir neden, hiçbir bahane ve hiçbir propaganda bunları haklı ve meşru gösteremez. Bunu yapanlar hangi ideoloji ve gerekçenin arkasına saklanırlarsa saklansınlar vicdan ve duygu yoksunudurlar. Doktorumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyor, faillerin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz."

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali ve Bakanlık Yetkililerinden Dr. Biroğul'un Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement