Valilikten Don ve Buzlanma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Valilikten Don ve Buzlanma Uyarısı

Samsun Valiliği, il geneliyle ilgili İl Afet ve Acil Durum Raporu’nu açıklayarak vatandaşların ve sürücülerin zirai don ve karayollarında don olaylarının görülebileceğinden dolayı tedbirli olmalarını istedi.

11.02.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valiliği, il geneliyle ilgili İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıklayarak vatandaşların ve sürücülerin zirai don ve karayollarında don olaylarının görülebileceğinden dolayı tedbirli olmalarını istedi.

İl Afet ve Acil Durum Raporu açıklamasında, "Batı Karadeniz kıyılarında hafif, iç kesimlerde orta kuvvette don olayının neden olabileceği aksaklıklara karşı, tarımsal ürünlerin don riski, ulaşımda aksamalar gibi durumlar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

Raporda ayrıca kar kalınlıkları ve elektrik olmayan mahalle sayıları hakkında da detaylar verildi. Buna göre ilçelerde ki kar kalınlıkları, Ladik Kayak Merkezi'nde 40, Havza ilçe merkezi 20, Kavak ilçe merkezi 10, Vezirköprü ilçe merkezi 10, Kavak-Çakallı geçidi 20 ve Ladik ilçe merkezi 25 santimetre olarak ölçüldü. Ayrıca ilçelerde devam eden olumsuz hava şartlarından dolayı toplam 143 mahallede elektrik kesintisinin olduğu belirtildi. Buna göre, ilçelerden Bafra'da 18, Alaçam'da 12, Çarşamba'da 2, Terme'de 1, Yakakent'te 10, Vezirköprü'de 70 ve Kavak'ta 30 olmak üzere toplam 143 mahallede elektrik kesintisi olduğu açıklandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Valilikten Don ve Buzlanma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement