Van'da Kayıp İmam Hatip'li 3 Kız Her Yerde Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Van'da Kayıp İmam Hatip'li 3 Kız Her Yerde Aranıyor

Van\'da Kayıp İmam Hatip\'li 3 Kız Her Yerde Aranıyor

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Yukarı Dikmen Köyü'ndeki evlerinden geçen cuma günü kursa gittiklerini söyleyerek çıktıktan sonra ortadan kaybolan İmam Hatip Lisesi öğrencisi 3 kızı arama çalışmaları sürüyor.

16.11.2014 14:41

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Yukarı Dikmen Köyü'ndeki evlerinden geçen cuma günü kursa gittiklerini söyleyerek çıktıktan sonra ortadan kaybolan İmam Hatip Lisesi öğrencisi 3 kızı arama çalışmaları sürüyor. Güvenlik kameraları görüntüleri de incelenirken, kızların başka kentlere gitmiş ya da PKK'ya katılmış olabilecekleri ihtimali de değerlendiriliyor.

Başkale'ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Dikmen Köyü'nde oturan ve taşımalı eğitimle ikili öğretim yapan Başkale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 2'nci sınıf öğrencileri 16 yaşındaki Dilan B. ve Funda K. ile 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Münevver B., geçen cuma günü saat 13.30 sıralarında okuldan çıktı. Köydeki evlerine gittikten sonra saat 15.30 sıralarında, ailelerine kursa gideceklerini söyleyerek evlerinden çıkan 3 kız öğrenci akşam saatlerine kadar dönmeyince endişelenen aileleri önce kızlarının arkadaşlarını ve gidebilecekleri yerleri aradı. Bulamayınca da Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı'na kayıp başvurusunda bulundu.

Bunun üzerine 3 kız ile ilgili jandarma ve polis ekipleri araştırma başlattı. 2 gündür araştırma çalışmaları sürdürülürken henüz kızların bir izine rastlanmadı.

YOL GÜZERGAHINDAKİ GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Bugün sabah saatlerinde jandarma ekipleri çeşitli noktalarda yol kontrolü yaparak araçlarda kayıp kızları aradı. Güvenlik güçleri kayıp kızların aileleri, öğretmenleri ve sınıftaki arkadaşları ile tek tek görüşerek, elde ettikleri ipuçlarından onlara ulaşmak için çaba harcıyor.

İmam Hatip öğrencisi kızların kayboldukları gün içersinde geçtikleri güzergahlardaki tüm işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alınırken, karayoluyla farklı illere gidebilecekleri ihtimaline karşı yol güzergahındaki jandarma noktalarındaki kameraları da taranıyor.

Bu arada jandarma ve polis, İmam Hatip öğrencisi 3 kızın başka illere gitmiş olabilecekleri gibi PKK'lıların kandırmasıyla örgüte götürmüş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Kayıp İmam Hatip'li 3 Kız Her Yerde Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement