VASKİ, Olağanüstü Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

VASKİ, Olağanüstü Toplantısı Yapıldı

Van Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Kurulu 1. Olağanüstü Toplantısı, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

02.10.2014 12:00  Güncelleme: 12:08

Van Su ve Kanalizasyon İşletmesi (VASKİ) Genel Kurulu 1. Olağanüstü Toplantısı, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Tuşba Salonu'nda yapılan toplantıya katılan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 25 Nisan 2014 tarihinde TOKİ'lerde yaşanan içme suyu sorunu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında VASKİ Genel Müdüründen bilgi vermesini istediğini hatırlattı.

Sadece Kalecik TOKİ'de değil, diğer TOKİ'lerde de benzer sorunların yaşandığını ifade eden Özgökçe, VASKİ'den kaynaklı bir sorun olmaması durumunda bile TOKİ'lerde yaşayan insanlara temiz içilebilir su sağlanmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

VASKİ'nin Başkale, Çatak ve Gevaş'ın en ücra köşesinde, 5 veya 10 kişinin yaşadığı köylere bile temiz içilebilir su götürme zorunlulukları bulunduğunun altını çizen Özgökçe, şöyle konuştu:

"VASKİ'nin bütçesini onaylarken, Van gibi sorunları büyük bir yer için yeterli olmadığını dile getirmiştik. Hangi bölgede olursa olsun insanlarımızın temel ihtiyacı olan temiz içme suyunu sağlamak zorundayız. Kuyulardan çekilen mevcut hatların başlı başına hatalı olduğunu biliyoruz. Bu şebeke çekilirken hatalı olabilir. Ancak bu insanların Tuşba, Edremit veya İpekyolu'nda yer almasının da hiç önem yoktur. Önemli olan bu kardeşlerimizin bir an olsun susuz kalmamalarıdır. Ana şebekede bir an evvel o insanlarımıza temiz içilebilir suyun ulaştırılması gerekir. Kuyularda sağlanan suyun yetersiz olduğunu, taşıma suyuyla değirmenin dönmediğini hep birlikte gördük. Yetkililere önerimiz Yüzüncü Yıl Üniversitesi güzergahına giden ana şebekeden, Kalecik TOKİ'ye içme suyu sağlanmasıdır."

Özgökçe'nin VASKİ gündemine taşıdığı içme suyu sorunu ile ilgili meclise bilgi veren VASKİ Genel Müdür Vekili Mehmet Özköseoğlu ise TOKİ'lerde yaşanan içme su sorununun kendilerinden kaynaklanmadığını, ancak insani olarak ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

TOKİ'lerin içme suyu şebekelerini belirtilen şartnameye uygun yapılmadığı için teslim almadıklarını kaydeden Özköseoğlu, "Kalecik TOKİ'lerde yaşanan içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmemiz için Tuşba Belediye başkanımızın önerdiği gibi üniversite güzergahında olan ana şebekeden su vererek sorunu zözeceğiz" dedi.

Konuşmalardan sonra VASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı revize bütçe taslağı, sürekli işçi ve memur kadrolarının ihdas cetveli, yıl içerisinde bankalar nezdinde açılacak hesap ve bağlı hesaplarda kamu hizmetlerine tahsis, 2015-2019 yılları stratejik plan ve 2014 yılında uygulanacak su tarifeleri görüşülerek karara bağlandı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel VASKİ, Olağanüstü Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement