Vezneciler Bombacısının Fotoğrafı Yayınlandı! 1984 Diyarbakır Doğumlu - Son Dakika
Güncel

Vezneciler Bombacısının Fotoğrafı Yayınlandı! 1984 Diyarbakır Doğumlu

İstanbul'u kana bulayan bombalı saldırıyı 1984 doğumlu PKK'ya yakın TAK üyesi Eylem Yaşa'nın gerçekleştirdiği açıklandı, fotoğrafı yayınlandı.

12.06.2016 16:33  Güncelleme: 16:51

İstanbul Beyazıt'ta 6'sı polis 11 kişinin can verdiği bombalı saldırıyı 1984 doğumlu PKK'ya yakın TAK üyesi Eylem Yaşa'nın gerçekleştirdiği açıklandı. Teröristin fotoğrafı yayınlandı. Teröristin 1984 Diyarbakır doğumlu olduğu belirtildi.

İşte saldırıyı gerçekleştiren o terörist:


KADIN CANLI BOMBA İLE ORGANİZATÖR BİRLİKTE GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Vezneciler'de Çevik Kuvvet minibüsüne yapılan ve 6'sı polis, 5'i sivil 11 kişinin can verdiği bombalı saldırının faillerini tespit etmek için geniş çaplı soruşturma yürütüyor. Soruşturma kapsamında, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Kayıtlarda Vezneciler'i kana bulayan teröristlerin görüntülerine ulaşıldı.


Güvenlik kamerası kayıtlarında, bombalı aracı patlatan kadın canlı bomba ile terör saldırısını organize eden terörist birlikte görüldü. 2 terörist, Mercan'daki otoparktan çıkarken kameralar tarafından kaydedildi. Başka bir görüntüde ise başörtüsü takan kadın canlı bomba sokakta tek başına yürürken yer aldı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Vezneciler'de PKK'nın uzantısı TAK örgütünün üstlendiği canlı bomba saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada, mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. Nöbetçi hâkimlik, şüphelilerden Eyyüp S.'nin, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürülmesi" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından, Abdülsettar B. ve Mehmet Nur K.'nın ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmasına karar verdi.


Saldırı sonrası polis ekipleri yaklaşık 150 kişinin bilgisine başvurdu. Polis, soruşturmasında 12 şüpheli tespit etti. Farklı tarihlerde gözaltına alınan 12 şüphelinin Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen 6 şüphelinin, Vezneciler'deki bombalı saldırıyla ilgili soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından ifadesi alındı.

Savcı Yılmaz, şüphelilerden üçünü tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk ederken, 3 şüpheliyi serbest bıraktı.

Gözaltına alınan 6 kişi ise savcılık talimatıyla Emniyet'ten serbest bırakılmıştı.

Vezneciler Bombacısının Fotoğrafı Yayınlandı! 1984 Diyarbakır Doğumlu

Son Dakika Güncel Vezneciler Bombacısının Fotoğrafı Yayınlandı! 1984 Diyarbakır Doğumlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Muro: Kimliğin Diyarbakır yazıyorsa şüpheli olarak görecen abi alayı terörist bunların 18 30 Yanıtla
  • Alperen: nursuz domuz. 34 8 Yanıtla
  • Trky: İnsan görünümlü hayvanda varmış. Allahım neler yaratıyor. 33 4 Yanıtla
  • adalet: başka nereli olabilir pis millet bunlar 20 15 Yanıtla
    Nihat gön: Geri zeka lı ben 19 ay askerlik yaptım 22 yıldır polisim ve ben kürdüm .ve hala oparasyon bölgesin de gönüllü bulunuyorum...sen bu devlet için ne yaptın.... 19 2
  • Bülbül: Diyarbakırlı çıkmış osmaniyeli olacak değil ya 21 11 Yanıtla
  • ark: ateşi bol azabı bolsun mekanı cehennem olsun inşallahh 23 8 Yanıtla
  • İstanbul: Leş bunlar leş olmuş canı cehenneme etekli 22 6 Yanıtla
  • Diyarbakır: Onursuz katil 19 7 Yanıtla
  • KÜRT: ONU BANA YOLLAYIN 18 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement