William Klein, Fotoistanbul'da! - Son Dakika
Güncel

William Klein, Fotoistanbul'da!

William Klein; "Moscow, Rome, Tokyo, New York" başlıklı sergisiyle 18 Kasım'a kadar Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde!

23.10.2014 10:10

Sokak ve moda fotoğrafçılığının efsanevi ismi William Klein'ın fotoğrafları; Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında Demokrasi Meydanı'nda özel olarak kurulan adada fotoğraf meraklılarıyla buluşuyor!

"Life is Good&Good for You in New York –Trance Witness Reveals" kitabıyla döneminin fotografik geleneklerini altüst eden ve Amerika'nın imajıyla uyuşmayan bir toplumu açığa çıkaran efsanevi fotoğraf sanatçısı William Klein; Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında İstanbul'a konuk oluyor.

Hem stili, hem de içeriğiyle büyük tartışmalara yol açan fotoğraflarıyla devrim yaratan Klein'ın; şehirleri daha önce hiç görülmemiş bir yöntemle grenli, şiddet ve acıdan kaçınmadan gösteren New York, Roma, Moskova ve Tokyo şehir kitaplarının fotoğrafları "Moscow, Rome, Tokyo, New York" başlıklı sergide İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının, yeni kuşak fotoğrafçılar ve tasarımcılar üzerinde görülmemiş bir etki yaratan çalışmalarında; şehirlerin yaşamına ait görüntülere acımasız bir gerçeklik ve dönemin psikolojik, sosyal ve ekonomik ruhu yansıyor.

Devrimsel nitelikteki teknikleriyle yeni bir bakış açısına öncülük eden William Klein'ın, "Moscow, Rome, Tokyo, New York" başlıklı sergisi; 18 Kasım 2014 tarihine kadar Demokrasi Meydanı'nda özel olarak kurulan adada gezilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel William Klein, Fotoistanbul'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement