Yabancı Konuklar Mezitli'ye Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Yabancı Konuklar Mezitli'ye Hayran Kaldı

Yabancı Konuklar Mezitli\'ye Hayran Kaldı

Mezitli Belediyesi, ilçeyi ziyarete gelen yabancı öğrencilere Mezitli'nin tarihi dokusunu tanıtmak amacıyla gezi düzenledi.

15.08.2015 10:13  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçeyi ziyarete gelen yabancı öğrencilere Mezitli'nin tarihi dokusunu tanıtmak amacıyla gezi düzenledi. İlçenin bir çok yerini tanıma fırsatı bulan yabancı konuklar, gördükleri manzaralara hayran kaldılar.

Türk halkının yaşam tarzını, gelenek ve göreneklerini yerinde görmek için 8 ayrı ülkeden Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı ziyaret etti. 15 öğrenciyi makamında kabul eden Tarhan, Mezitli'nin tarihi ve doğa güzellikleri hakkında genç konuklarına bilgiler verdi. Daha sonra öğrencilerle birlikte Soli Pompeiopolis Antik Kenti, Soli Antik Limanı ve Viranşehir sahil şeridini gezen Tarhan, bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar hakkında öğrencilerle sohbet etti.

Gezi hakkında açıklama yapan Başkan Tarhan, Mezitli'nin birçok Avrupa kentinden çok daha güzel olduğunu öne sürerek, her fırsatta ilçenin tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı. Tarhan, "Mezitlimizin adını ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu doğrultuda ilçemizi ziyaret eden öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlıyor, ülkelerine döndüklerinde konukseverliğimizi ve ülkemizin güzelliklerini anlatmalarını diliyoruz" dedi.

Başkan Tarhan'ın kendilerini çok iyi bir şekilde ağırladığını dile getiren Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Mutlu Koyuncuoğlu ise "Türkiye'nin güzelliklerini ve Türk vatandaşlarının sıcakkanlılığını, aile yaşantılarını, örf, gelenek ve göreneklerini yurt dışından konuk ettikleri 8 ayrı ülke çocuklarına yaşatmak için organize ettiğimiz yaz kampı programı dahilinde gerçekleştirdik. Bu program dahilinde Mezitli'nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettik. Başkanımız bizleri çok sıcakkanlı karşıladı" ifadelerini kullandı.

Mezitli'yi ziyaret eden öğrenciler adına kısa bir konuşma yapan ve ilçe hakkındaki görüşlerini belirten İtalyan öğrenci Sofia da "Burası çok güzel bir şehir. Çok ince, nazik ve sıcakkanlı insanlarla tanıştım. Mezitli deniz kenarında muhteşem bir şehir. Bizleri misafir eden Başkan Neşet Tarhan çok samimi bir insan. Kendileriyle tanıştığım için çok mutluyum. Konukseverliğinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Konuklar Mezitli'ye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement