Yalçın Akdoğan: Hayalet Bir Yapıyla Karşı Karşıyayız - Son Dakika
Güncel

Yalçın Akdoğan: Hayalet Bir Yapıyla Karşı Karşıyayız

Yalçın Akdoğan: Hayalet Bir Yapıyla Karşı Karşıyayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Yalçın Akdoğan, "Gücünü ve meşruiyetini halktan almayan, halka hesap vermeyen, devlet gücünü kullanarak devlete operasyon çeken hayalet bir yapıyla karşı karşıyayız" dedi.

21.01.2014 10:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Yalçın Akdoğan, "Gücünü ve meşruiyetini halktan almayan, halka hesap vermeyen, devlet gücünü kullanarak devlete operasyon çeken hayalet bir yapıyla karşı karşıyayız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Danışmanı Yalçın Akdoğan bugün Star gazetesinde yayımlanan "Meşru yönetim mi hayalet yapı mı?" başlıklı köşe yazısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gücünü ve meşruiyetini halktan almayan, halka hesap vermeyen, devlet gücünü kullanarak devlete operasyon çeken "hayalet bir yapıyla" karşı karşıya olduklarını belirten Akdoğan, "Kendi vücuduyla ortaya çıkma cesaretini gösteremeyen bu yapı gölgede kalarak ve devlet organlarına eklemlenerek büyük bir operasyon gücüne ulaştığına inanıyor. Bu inanç, Oslo'dan itibaren siyaset mühendisliğine ve iktidarı düşürme hastalığına yol açmış durumda. Bugün sadece paralel yapının ürettiği mağduriyetleri yaşayan cemaatle değil, Kürtlerden Ermenilere, Alevilerden Kemalistlere kadar AK Partili olsun veya olmasın her kesim kendisine varlık alanı tanımayan yeni vesayet düzenini sadece Erdoğan'ın bozabileceğini biliyor" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, AK Parti'ye yönelik bu son saldırının aslında tek tek tüm fertlerin ekonomik durumundan ülke istikrarına, devletten sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesi tehdit ettiğini savunarak, "Milli ile başlayan tüm kurumlarımız ve yapılarımız başta olmak üzere tüm kesimler, cemaatler ve toplum kesimleri paralel saldırının hedefi durumunda. Açık toplum, şeffaflık, kişi mahremiyeti, özel yaşam, tarafsız ve bağımsız adalet olgusu gibi birçok kavram tehlike altında" dedi.

-"AK PARTİ MUHALİFLERİ BİLE YENİ VESAYET DÜZENİ ÖZLEMİNİN KORKU TOPLUMU OLUŞTURACAĞI KAYGISINI TAŞIYORLAR"-

Günlük siyasetin ürettiği taraftarlıkların ve AK Parti karşıtlıklarının var olan durumun vahameti karşısında önemsiz kaldığını belirten Akdoğan, "AK Parti muhalifleri bile yeni vesayet düzeni özleminin kimseye yaşam hakkı tanımayacağı ve korku toplumu oluşturacağı kaygısını taşıyorlar" dedi. Türkiye'de birçok kesimin paralel yapıdan rahatsız olduğunu belirten Akdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Kürt meselesinin çözümünden rahatsızlık duyan, Oslo'dan bir kısım haksız tutuklamalara kadar birçok olayın arkasında olduğu düşünülen paralel yapıdan Kürtler rahatsız. Torba davalarla yaşın yanında kurunun da yanmasına sebep olunduğu için ulusalcılar rahatsız. Yargıda ekarte edildiklerini düşünen alevi, solcu gibi bazı kesimler rahatsız."

-"PARALEL YAPININ SİNDİRDİĞİ KİM VARSA SESİNİ YÜKSELTMEYE BAŞLADI"

Akdoğan yazısında, tertipler, tezgahlar, iftiralar, karalamalar, kumpaslar, itibarsızlaştırma girişimleri, bürokrasi ve medyadaki tahammülsüzlüklerin ciddi bir bilinç oluşmasını tetiklediğini vurgulayarak, "Paralel yapının sindirdiği, kenara ittiği, susturduğu kim varsa sesini yükseltmeye başladı. Tüm bunlar herkes için ve hepimiz için daha ileri demokrasi idealini öne çıkarıyor. Bir yanda meşru ve hesap sorulabilir bir demokratik yönetim var, diğer yanda devlet gücüyle devlete meydan okuyan bir hayalet yapı... Özellikle AB ve demokrasi vurgusu yapan çevreler bunun farkına varmalı..." dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yalçın Akdoğan: Hayalet Bir Yapıyla Karşı Karşıyayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement