Yalova'da 53 Öğrenci 3 Öğretmen Ormanda Kayboldu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da 53 Öğrenci 3 Öğretmen Ormanda Kayboldu

Yalova\'da 53 Öğrenci 3 Öğretmen Ormanda Kayboldu

Yalova'nın Çınarcık İlçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'nde bulunan Erikli Yaylası'na çıkan 53 öğrenci ve 3 öğretmen kayboldu. Jandarma kaybolanları buldu.

28.10.2014 23:26  Güncelleme: 01:25

Yalova'nın Cınarcık İlçesi Teşvikiye Beldesi'nde gezmek için Erikli Yaylası'na çıkan İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 53 öğrenci ve 3 öğretmen sis ve havanın karması sonucu yollarını kaybetti. Jandarma ekipleri yerlerini tesbit ettiği öğrencileri kurtarmak için olay yerine ekip gönderdi.

KAYIPLARA ULAŞILDI

Çınarcık ilçesinde, doğa yürüyüşü için çıktıkları ormanlık alanda kaybolan 53 lise öğrencisi ve üç öğretmen ile iki şoföre ulaşıldı.

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, öğrencilerin yanında olduğunu ve Balıkhane mevkisine doğru yürüdüklerini söyledi.

Onlarla bir süre sonra belde meydanına geleceklerini belirten Meydan, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin sağlık durumları gayet iyi. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

JANDARMAYI ARAYIP YARDIM İSTEDİLER

İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 53 öğrenci ve 3 öğretmen gezmek için Yalova'nın Çınarcık ilçesine geldi. Teşvikiye Beldesi'ne giden kafile daha sonra araçlarını bırakarak Erikli Yaylası"na yürüdüler. Bir süre sonra bastıran yağmur ve sis sonucu yollarını kaybeden kafile havanında kararması sonucu 156 Jandarma'yı arayarak yardım istediler. Yalova Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri daha sonra AFAD ile birlikte cep telefonundan yerlerini tesbit ettikleri öğrencileri kurtarmak için olay yerine hareket ettiler.

Yetkililer yaptıkları görüşmelerde korkan kafilede yaralı olmadığını söylediler.

"ORMANLIK ALANDAYIZ, BİZE YARDIM EDİN"

Öğrencilerden Beray Varlı'nın babası Basri Varlı da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının kendisini telefonla aradığını söyledi. Onunla bir süre görüştüğünü anlatan Varlı, "Sesi endişeli geliyordu. 'Baba, yolumuzu kaybettik. Ormanlık alandayız. Bize yardım edin' dedi" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da 53 Öğrenci 3 Öğretmen Ormanda Kayboldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • osman: ülkeye bak. . . 19 3 Yanıtla
  • insider: yanlarina orman halkindan bir kürt alsaydilar bunlar olmazdi 1 11 Yanıtla
  • fenerli: iyi olmuş. ne işiniz var ormanda diyen yok başka gidilecek yer bulamadılar türkiyede ormana gidiyorlar 1 7 Yanıtla
  • baltaci: Odunami gitmisler. 6 1 Yanıtla
  • HABABAM SINIFI: BUNLAR HABABAM SINIFINDAN ETKİLENİP MAÇA GİTMEK İÇİN PLAN YAPMIŞLARDIR 5 0 Yanıtla
  • Polis61: Tez Zamanda Bulunması Temennimiz. 4 0 Yanıtla
  • .....: hee bide sizimi düşünek şimdi durun bi yerde azcık bigünde huzurlu dertsiz tasasız üzüntüsüz bi gün geçirelim 2 1 Yanıtla
  • gercekci: Canim olan olmus bir kere dua edelim hepsi ailelerine sag salim kavussunlar 2 0 Yanıtla
  • mehmet: vay sizi gidi uyanıklar siz iii. . . 1 0 Yanıtla

Advertisement