Yalova'da "Seçmen Listesi" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Yalova'da "Seçmen Listesi" Uyarısı

Yalova\'da "Seçmen Listesi" Uyarısı

Yalova'da seçmen listeleri askıya çıkıyor.

08.01.2014 17:31

Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, vatandaşlara, 10 Ocak'tan itibaren muhtarlıklarda askıya çıkacak listeleri kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmen listelerinin 10-23 Ocak'ta muhtarlıklarda askıda kalacağını bildirdi.

Vatandaşların, 30 Mart'taki yerel seçimlerde oy kullanmak için mutlaka listelerde adının olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini belirten Kandemir, "Daha önce farklı ikamette olan ve yeni taşındıkları yerdeki listelerde ismi olmayan vatandaşlarımız bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine hanede oturduklarını belgeleyen elektrik, su faturası ya da kira sözleşmesini götürmelidir. Müdürlükten alacakları belge de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ulaştırılmalıdır" ifadesini kullandı.

Kandemir, vatandaşların ayrıca listelerdeki isimlerini YSK'nın internet sitesinden de kontrol edebileceklerini sözlerine ekledi.

Yalova ilinde, 90 bin 198'i merkezde olmak üzere 161 bin 521 seçmen bulunuyor. Altınova'da 16 bin 359, Armutlu'da 6 bin 515, Çınarcık'ta 21 bin 611, Çiftlikköy'de 22 bin 749, Termal'de ise 4 bin 89 seçmen yer alıyor. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da 'Seçmen Listesi' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement