Yanlış İğne İddiası Savcılığa Taşındı - Son Dakika
Güncel

Yanlış İğne İddiası Savcılığa Taşındı

Yanlış İğne İddiası Savcılığa Taşındı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir çocuğun yanlış iğne sebebiyle yürüme güçlüğü çektiği iddia edildi.

23.07.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir çocuğun yanlış iğne sebebiyle yürüme güçlüğü çektiği iddia edildi.

3 ay kadar önce boğazındaki ağrı sebebiyle Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülen E.G.S. adlı ilkokul birinci sınıf öğrencisine test yapılmadan vurulan penisilin iğnesinin minik çocuğun kalçasındaki sinire isabet ettiği, çocuğun yürüme güçlüğü çektiği iddia edildi.

Okula bile gidemediği öğrenilen minik çocuğa daha sonra 'kanser' teşhisi konulmasıyla adeta dünyası başına yıkılan anne Fatma Solkol, eşinin bir büyükbaş hayvanların yetiştiği bir ahırda temizlik işleri yaptığı ve ekonomik zorluklarla boğuşan bir aile olduklarını söyledi. Solkol, hastanede yapılan iğne sonrasında evladının yürüme güçlüğü çekmeye başlamasının ardından, aynı hastanede çocuğuna 'kanser' teşhisi konulduğunu gözyaşları içinde anlattı.

Ayvalık Devlet Hastanesi'nden umudu kestikten sonra minik yavrusunu İzmir Tepecik Araştırma Hastanesi'ne götürdüğünü, daha sonra da İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nde uzman profesörlerce incelettiğini anlatan dertli anne Fatma Solkol, "Bu iki hastanede ise profesör ve doçent doktorlar yaptıkları hassas incelemeler sonrasında çocuğumun kanser olmadığını ve sadece 3 ay önce yapılan penisilin iğnesi yüzünden yürüme güçlüğü çektiğini tespit ettiler. Evimde doğru düzgün ekmek bulamazken, minik yavrumun tedavi görmesi için İzmir-Ayvalık arasında mekik dokuyorum. Zaten ekonomik olarak imkansızlıklarla boğuşurken, şimdi ise iyice dara düştüm ve ailecek perişan olduk. Tek derdim çocuğumun eski sağlığına kavuşmasıdır. Bakın bugün kendi başına yürümek isterken yere düşen oğlum başından yaralandı. Bu çocuğa yazık değil mi?" ifadelerini kullanarak, Ayvalık Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında Ayvalık Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gonca Bulut ise, çocuğu takibe aldıklarını ve sıkıntılı bir durumunun olmadığını kaydetti. Onun, fizik tedaviyle sağlığına kavuşacağını anlatan Bulut, " Türkiye'nin her yerinde hastanelerde bu tür olumsuzluklar olabiliyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yanlış İğne İddiası Savcılığa Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement