Yapı Kredi, Akademi Zirvesi'nde Prof. Mcgrath'ı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi, Akademi Zirvesi'nde Prof. Mcgrath'ı Ağırladı

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) tarafından düzenlenen ve dünyanın en saygın ekonomist ve düşünürlerini Türkiye'deki iş çevreleriyle buluşturan Akademi Zirvesi, Prof. Rita Gunther McGrath'ı konuk etti.

19.11.2015 15:15

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) tarafından düzenlenen ve dünyanın en saygın ekonomist ve düşünürlerini Türkiye'deki iş çevreleriyle buluşturan Akademi Zirvesi, Prof. Rita Gunther McGrath'ı konuk etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi'nin Türkiye'de bankacılık sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirmek vizyonu ile kurduğu YKBA tarafından 6. kez düzenlenen Akademi Zirvesi, bu yıl dünyanın en önemli 10 yönetim düşünüründen biri olarak gösterilen Prof. Rita Gunther McGrath'ı ağırladı.

Zirve kapsamında düzenlenen "Belirsizlik Ortamında Yönetim Stratejileri" konulu konferansta konuşan McGrath, şunları kaydetti:

"Yakın zamana kadar bir kurumun stratejisini oluşturmak yoğun bir analitik uğraş gerektirirdi. Strateji konusundaki bu düşünme şekli, pazara girişin daha zor olduğu ve çoğu firmanın sürdürülebilir bir rekabet avantajı sağlayabildiği  seri imalat çağında geliştirilmişti. Kuruluşların strateji bölümleri sektörün rakamsal verilerine kafa yorar, geleneksel rekabeti değerlendirir ve pazar paylarını karşılaştırırdı.

Dijital devrimin gelişi, hizmet sektörü ve globalleşmenin yükselişi ile birlikte pazara girişin önündeki engeller de ortadan kalktı. Bu gelişmeler doğrultusunda artık değişimi ön plana alan, hızı vurgulayan, en önemlisi de rekabetin sektör dışından da gelebileceğini kabul eden yeni bir stratejik düşünme modeline ihtiyacımız var. Günümüzde inovasyon yoluyla avantaj elde etmek artık mecburi. Üstelik tüm bu gelişmeler, geleceği kestirmenin mümkün olmadığı, karmaşık bir ortamda gerçekleşiyor."

-"İnsan kaynağına yapılan yatırım, sürdürülebilir başarının ilk şartı"

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın da Yapı Kredi olarak, insan kaynağına yapılan yatırımın sürdürülebilir başarının ilk şartı olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Açıkalın, şu ifadeleri kullandı:

"Sektör için en iyi insan kaynağını yetiştirme vizyonu ile kurduğumuz akademimiz bugüne kadar hem iç hem dış olmak üzere sayısız kişiye eğitim verdi. Ne mutlu ki bugün artık emeklerimizin meyvelerini toplamaya başladık. 8 yıldır pek çok arkadaşımız Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nde eğitim alarak kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Bu eğitimlerle kendilerine ve bankaya değer kattılar ve kariyerlerinde ilerlediler. Sürdürülebilirlik adına bir başka sevindirici ve gurur verici nokta ise Yapı Kredi çalışanlarının çoğunun iç eğitmen olacak kadar alanlarında yetkinlik kazanmaları.

Sadece ülkemizde değil, bankacılık faaliyetinde bulunduğumuz kardeş ülke Azerbaycan'da da Yapı Kredi Gardaş Akademiya'yı kurduk. Orada da sadece çalışanlarımıza değil, tüm bankacılık sektörüne eğitimler vererek sektörün gelişimine öncülük etmeye devam ediyoruz. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, tüm bu gelişmeler ve emekler ile 8 yıllık yolculuğunun sonunda tam donanımlı bir kurumsal üniversite haline geldi. Akademimiz, aldığımız ulusal ve uluslararası ödüllerle Türkiye'nin en başarılı kurumsal üniversitelerinden biri olduğunu teyit ediyor ve bizleri gururlandırıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi, Akademi Zirvesi'nde Prof. Mcgrath'ı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement