Yardım Kuruluşları Suriyeli Çocukları Geleceğe Hazırlıyor - Son Dakika
Yerel

Yardım Kuruluşları Suriyeli Çocukları Geleceğe Hazırlıyor

Derme çatma binalarda eğitim gören çocuklar, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları tarafından destekleniyor Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Aygün: "Öğrencilere daha fazla yardım ulaştırma gayretindeyiz çünkü bu çocukların eğitimden uzaklaşmamaları gerekiyor"

20.11.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMAİL HAKKI DEMİR - Türkiye'deki yardım kuruluşları, iç savaş nedeniyle eğitime zor şartlarda devam eden Suriyeli çocukları yalnız bırakmıyor.

Suriye'de yaklaşık 4 yıldır devam eden savaş, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını doğrudan etkiledi. Saldırılardan kaçan milyonlarca kişi ise komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Savaş nedeniyle eğitim çağındaki 5,5 milyon Suriyeli'den 3,5 milyonu halen okula gidemiyor. Derme çatma binalarda eğitim gören çocuklar ise Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları tarafından destekleniyor. Baştan bu yana dost ülkenin halkına kucak açan Türkiye, sığınmacıların çocuklarına eğitim imkanı veriyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, Türkiye genelindeki 130 okulda 150 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerden bin 784'ü de üniversiteye devam ediyor. Türkiye'deki birçok yardım kuruluşu da Suriyeli sığınmacıların eğitim sorununun çözümüne katkı sunuyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği de Suriye'deki 4 bin öğrencinin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi kentlerde çeşitli yardım organizasyonu düzenleyen dernek, Suriye'de açtığı okullarda öğrencilerin yüzünü güldürüyor.

Derneğin başkanı Hakkı Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların eğitimleriyle yakından ilgilendiklerini söyledi.

Suriye'deki öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Aygün, "Bunun yanında Suriye'deki okulların fiziki sorunlarına yardımcı oluyoruz. Öğrencilere daha fazla yardım ulaştırma gayretindeyiz çünkü bu çocukların eğitimden uzaklaşmamaları gerekiyor" dedi. - İdlib

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yardım Kuruluşları Suriyeli Çocukları Geleceğe Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement