Yardım Tır´Ları Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yardım Tır´Ları Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'yla (İHH) Mudanya ve Gürsulu hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan 7 TIR dolusu yardım, Suriye'deki yetimlere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

04.04.2015 13:47

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'yla (İHH) Mudanya ve Gürsulu hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan 7 TIR dolusu yardım, Suriye'deki yetimlere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Suriye'deki mazlumlara yardım götürecek TIR'lar, Acemler Otobüs İşletmesi'nde gerçekleştirilen törenin ardından dualarla uğurlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın gönderdiği yardımlar ile mazlumlar için bir kez daha üzerine düşeni yaptığını söyledi. Suriye'deki mazlumların zalim iktidar karşısında yıllardır zulüm altında inlediğini, savunmasız insanların özellikle son yıllarda çöl ikliminde acımasız kış şartlarıyla amansız mücadele ettiğini dile getiren Başkan Altepe, gönderilen yardımların bir nebze de olsa yaraların sarılmasında kullanılacağını ifade etti. Bursa olarak bugün olduğu gibi her zaman savaş nedeniyle zorlu hayat mücadelesi veren Suriyelilerin, oradaki 500 bin yetimin yanında olacaklarını belirten Başkan Altepe, "Bu konvoy, dostluk ve kardeşliğin öne çıktığı bir sosyal sorumluluk projesidir. Daha önce gıda ve giyim malzemeleri konusunda yardım konvoylarımız oldu. Bugün de İHH'yla birlikte 7 TIR'dan oluşan toplam 175 tonluk yardım malzemesini Suriye'ye uğurluyoruz. Onların iyi günde olması, bizim iyi günde olmamız anlamına geliyor. Allah, inşallah en kısa zamanda kardeşlerimizi bu sıkıntıdan kurtarsın" dedi.

"Allah kabul etsin"

Başkan Altepe, konuşmasında, yardımların düzenlenmesinde İHH'nın üstlendiği role de değindi. Hindistan'dan Filipinler'e kadar dünyanın neresinde bir mazlum varsa, dil ve din ayrımı yapmaksızın İHH'nın orada olduğunu anlatan Başkan Altepe, "İnsanların yarasına merhem olmak, Türkiye'nin onların yanında olduğunu göstermek bizim için önemli. Bu şekilde ecdadımızın ruhunu en iyi şekilde yansıttığımıza inanıyorum. Başta İHH yöneticileri olmak üzere Suriye'ye yardımların gönderilmesinde emeği geçen herkese, hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin" diye konuştu.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise, Suriye'deki zulmün 5. yılına girdiğini belirtti. Bugüne kadar bölgeye 175 TIR dolusu yardım gönderdiklerini, son gönderilen yardımların da yetimlere yönelik olduğunu söyleyen Kaptan, "500 bin yetimden 200 binine ulaştık. Diğerlerinin tespiti için de uğraşıyoruz. Yardımların yapılmasında bugüne kadar olduğu gibi bugün de her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkürü borç biliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Kestel İlçe Müftüsü Mustafa Mestan'ın yaptığı duanın ardından TIR'lar yola çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi ve İHH ile Mudanya ve Gürsulu hayırsever vatandaşların yardımlarıyla oluşturulan TIR'lar; kuru gıda, odun, kuzine soba, konfeksiyon ürünleri, kumaş, battaniye, kutu ilaç ve hijyen malzemelerinden oluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yardım Tır´Ları Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement