Yargıda Birlik Platformu Akdeniz Buluşması" - Son Dakika
Yerel

Yargıda Birlik Platformu Akdeniz Buluşması"

Yargıda Birlik Platformu Akdeniz Buluşması"

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş: "Devletin birçok kademesinde olduğu gibi HSYK'nın da ben merkezli bir zümre tarafından adeta kurtarılarak ele geçirildiğine üzülerek şahit olmaktayız" "Adalet tıpkı hava gibidir, varlığının farkında olunmaz fakat yokluğunun sonuçları çok ağırdır" "Kurumsal.

07.06.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, "Devletin birçok kademesinde olduğu gibi HSYK'nın da ben merkezli bir zümre tarafından adeta kurtarılarak ele geçirildiğine üzülerek şahit olmaktayız" dedi.

Yargıda Birlik Platformu Akdeniz Buluşması Toplantısı, Antalya, Isparta ve Burdur bölgesindeki hakim ve savcıların katılımıyla Antalya'daki Harrington Park Otel'de yapıldı.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Yargıda Birlik Platformu'nun olumlu sinerji oluşturduğunu, yargı çalışanları nezdinde karşılık bulur hale geldiğini söyledi.

Yargıda çalışanların, ruh ve bedenen ağır iş yükü, ekonomik zorluklar, kısıtlı sosyal hayat, branşlaşmanın olmayışı gibi problemler yaşadığını ifade eden Menteş, hakim ve savcılarla görüş alışverişinde bulunduklarını, yargı camiasının sorunlarının çözümü için toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Menteş, adaletten uzak hiçbir sistemin uzun ömürlü olmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Adaletin muhalifi zulümdür. Adalet, muhatabının inancı, fikri, cinsiyeti ne olursa olsun, kişiye ve zamana  göre değil herkes için ve har zaman gereklidir. Adalet tıpkı hava gibidir, varlığının farkında olunmaz fakat yokluğunun sonuçları çok ağırdır."

"Etkin ve etkili bir yargı için"

Platform temsilcilerinin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısını, şeffaf, demokratik, bir grup ya da zümrenin etkisinden uzak, ilkeler çerçevesinde oluşturmayı amaçladığını belirten Menteş, herkes tarafından benimsenen adil bir sistemin kurulmasını istediklerini kaydetti.

Kamuoyunda meydana gelen birçok olumsuz gelişmenin faturasının yargı ve yargı mensuplarına kesildiğine değinen Menteş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu sorunları birlikte aşabileceğimizi düşünüyorum. Bunların bir çoğunun çözüm yeri HSYK olacaktır. Yapılan anayasa referandumunda, yeniden teşkilatlandırılarak kurumsal yapısı değiştirilen HSYK, tüm bu çabalara rağmen sorunlara çözüm olamamıştır. Bunun sebebi, yeni kurumsal kimliğe bürünen HSYK'nın maalesef kamuoyunda yanlış algı oluşturularak adeta bir kuşatma anlayışı içinde şekillendirilmesidir. Devletin birçok kademesinde olduğu gibi HSYK'nın da ben merkezli bir zümre tarafından adeta kurtarılarak ele geçirildiğine üzülerek şahit olmaktayız. Ben merkezli anlayış maalesef beraberinde karşılıklı kamplaşmayı getirmiştir. Bu tarafgir anlayış, yargıyı ülke yönetimi içinde adeta siyasi bir aktör gibi kullanmakta. Bugün bu tarafgir anlayışa son vermek için hepimize görev ve sorumluluk düşmektedir. Etkin ve etkili yargı için gelin yargıda bir olalım."

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı da yargıya güven olmayan toplumlarda kaos oluştuğunu, herkesin Türk yargısına güvenmesi gerektiğini söyledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yargıda Birlik Platformu Akdeniz Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement