Yargıtay Başkanı'ndan Erdoğan Mesajı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay Başkanı'ndan Erdoğan Mesajı

Yargıtay Başkanı\'ndan Erdoğan Mesajı

Yargıtay Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

01.09.2014 13:20  Güncelleme: 13:25

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Biz Cumhurbaşkanımızın burada olmasından çok mutlu olurduk. İnşallah bir sonraki adli yıl açılış töreninde 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye başlamayı arzu ederiz, temenni ederiz. Çabamız da bu yönde olacaktır. Gelinen bu noktada üzgünüz" dedi.

Adli yıl açılış törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışta hazır bulunmasından onur duyacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu sıkıntının gelecek adli yıl ortadan kalkmasını ümit ve temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı önemsenmesi gereken bir makam. 'Katılırsa katılır, katılmazsa katılmaz' diyemezsiniz. Biz Cumhurbaşkanımızın burada olmasından çok mutlu olurduk. Gelişmeleri hepiniz biliyorsunuz. Süreç hangi aşamalardan geçti. Yargıtay'ın da dışında gelişen olaylardı. Bizim doğrudan müdahale edemeyeceğimiz olaylardı. Ama böyle gelişti. İnşallah bir sonraki adli yıl açılış töreninde 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye başlamayı arzu ederiz, temenni ederiz. Çabamız da bu yönde olacaktır. Gelinen bu noktada üzgünüz."

-"Süre sınırlamasını getirmek zorundaydık"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını 20 dakikayla sınırladığının hatırlatılması üzerine de Alkan, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümündeki sıkıntılı durumun yaşanmaması için süreyle ilgili kısıtlama getirildiğini hatırlattı.

Alkan, şunları söyledi:

"Orada sürenin çok aşılmış olması bir yerde insanı gerdi. Biz kendisine süre sınırlaması getirdik. Ama konuşmasının içeriğine ifade özgürlüğü bağlamında hiçbir şekilde müdahalemiz ve talebimiz olmadı. İçerik tamamen kendisinin takdirinde olan bir husus. Süre sınırlamasını getirmek zorundaydık. Çünkü katılımcıların programlarını aksatmamak için. Ben kendime de getirdim. Çünkü katılımcılar süre uzadıkça programları aksayacağı için saatine bakmaya başlayacak. Bu daha rahatsız edici bir durum. Süre sınırlaması olmasaydı yargının sorunlarıyla ilgili saatlerce konuşabilirdik. Süre sınırlaması sadece Barolar Birliği Başkanı için değil, kendimiz için de geçerliydi. Ben buna 30-35 dakika demiştim, uydum. Buna özellikle uymaya riayet ettim. Bir paragrafı da atladım. Anayasa ile ilgili bir şey daha söylemek istiyordum ama atladım." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtay Başkanı'ndan Erdoğan Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement