YASED, Koza Projesi'nin 4. Yılında 150 Öğrenciye Daha Kucak Açıyor - Son Dakika
Güncel

YASED, Koza Projesi'nin 4. Yılında 150 Öğrenciye Daha Kucak Açıyor

YASED, Koza Projesi\'nin 4. Yılında 150 Öğrenciye Daha Kucak Açıyor

YASED tarafından geleceğin liderleri olan gençlerin yoluna ışık tutmak ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirilen Koza Projesi dördüncü yılına ulaştı.

09.07.2012 19:29  Güncelleme: 19:26

9 Temmuz 2012, İstanbul - Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) üniversite öğrencilerini iş hayatıyla tanıştırmak ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Koza, dördüncü yılında yoluna büyüyerek devam ediyor.

2009 yılında GAP bölgesiyle başlayan, ardından Türkiye'nin en az gelişmiş 4. bölgesindeki 33 ili de kapsayan KOZA Projesi çerçevesinde; bugüne kadar 349 üniversite öğrencisi, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma imkanına sahip oldu. Proje'nin dördüncü yılında 150 öğrenci daha Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde staj yapacak.

Koza Projesi 2012 Açılış Toplantısı, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum Salonu'nda YASED üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit, yaptığı açılış konuşmasında,"Bu yıl Koza'larını birlikte öreceğimiz pırıl pırıl gençlerimizin sayısının arttığını görmek, bizi gelecek için daha da ümitlendiriyor" dedi.

YASED Başkanı İzzet Karaca: "Hedefimiz, fırsat eşitliği sunmak…"

YASED Başkanı İzzet Karaca da konuklara ve öğrencilere hitap ederek, "Ekonominin canlılığı ve yatırımların sürekliliği için istihdamın artması çok önemli. Ancak bu noktada da kalifiye iş gücü için eğitim 'olmazsa olmaz' şart olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik küresel rekabette, işgücünün niceliksel avantajından önce niteliksel avantajının geliştirilmesi son dönemde daha da ön plana çıkıyor.Bu noktadan hareketle hayata geçirdiğimiz KOZA Projesi ile öğrencilere, henüz eğitim hayatları sırasında, geleceğe dair vizyon kazandırmayı ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz.

Bunu da üyemiz olan uluslararası firmalarda staj imkanı sunarak, iş yapış sistemlerini merkezlerinde öğrenmelerini sağlayarak gerçekleştiriyoruz. Bir diğer önemli hedefimiz de İstanbul ve Batı bölgelerimizin dışında kalan bölgelerdeki gençlerimize de fırsat eşitliği sunmak…" şeklinde konuştu.

Aylık ücret ve ulaşım masrafı şirketlerden, konaklama harcaması YASED'ten…

Geleceğin liderleri olan üniversite öğrencilerine yeni ufuklar açan Koza Projesi, şirketlerdeki insan kaynağı açısından çeşitliliği artırması bakımından da büyük önem taşıyor.

Öğrenciler, Koza Projesi çerçevesinde ilk olarak 3gün süreli bir eğitim ve oryantasyon programına tabi tutulacak. Bu eğitimlerde bir yandan çok önemli isimlerle tanışma ve onların başarı öykülerini dinleme fırsatı bulurken; diğer yandan da kişisel gelişim, girişimcilik, liderlik ve mülakat teknikleri üzerine tüm yaşamları boyunca faydalanabilecekleri bilgiler edinecekler.

Liderliğini Nestle İnsan Kaynakları Direktörü Zuhal Çivi'nin yürüttüğü Koza Projesi'ne destek veren 60 şirket, öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılayıp, staj süresince aylık ücretlerini ve sigortalarını ödeyecek. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, öğrencilerin konaklama masrafları da yine YASED tarafından karşılanacak.

Toplantının sonunda ünlü televizyon yapımcı ve sunucusu Acun Ilıcalı da gençlerle kariyer deneyimlerini paylaşarak, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Koza Projesi'ne destek veren şirketler:

3M, ABB, Akbank, Alışan, Allianz, Amrop, AT Bank, Avivasa, Avon, Axa, Barilla, Basf, Coats, Coca Cola Company, Coface, Deloitte, DHL, Dupont, Ergo, Euro Bank, Fresenius, Fritolay, GE, Goodyear, Group Seb, Henkel, HSBC, Hugo Boss, Isken, JTI, Mercedes, Mondial, Nestle, Netaş, Novartis, Novonordisk, Oyak Renault, Özmaya, PG, Philip Morris, PWC, Red Bull, Renault Mais, Schneider, Schott Orim, Sofra, Sony Eurasia, Statkraft, The Marmara, Turkcell, Türkiye Finans, Unilever, Unimar, Ünite İletişim, Vaillant, Vodafone, YASED.

YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Hakkında:

1980 yılında kurulan YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği, üyeleri Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerden oluşan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımcıların en önemli temsilcisi olan YASED üyeleri ortak bir vizyonu paylaşırken, daha iyi bir yatırım ortamı için proaktif olarak çalışmakta ve Türkiye'nin dünyadaki 'en iyi yatırım ortamına sahip ülke' konumuna getirilmesine katkıda bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YASED, Koza Projesi'nin 4. Yılında 150 Öğrenciye Daha Kucak Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement