Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem - Son Dakika
Güncel

Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Çalışkan: "Özelleştirme, geleceksizleştirme, taşeronlaştırma, güvencesizleştirme ve sermayenin halkın öz kaynaklarını talan politikalarına dün nasıl karşı çıktıysak, bugün de aynı kararlılıkla karşı çıkacağız"

24.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Remzi Çalışkan, "Özelleştirme, geleceksizleştirme, taşeronlaştırma, güvencesizleştirme ve sermayenin halkın öz kaynaklarını talan politikalarına karşı, dün nasıl karşı çıktıysak, bugün de aynı kararlılıkla karşı çıkacağız" dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Çalışkan, Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı işletmenin önüne çadır kurulmasıyla başlayan direnişin devam ettiğini söyledi.

Çalışkan, işçilerin Kurtuluş Parkı'ndaki eylemlerinin sürdüğünü belirterek, "Uluslararası sermayenin yerli işbirlikçilerin de desteğiyle gerçekleştirdiği bu operasyon için istenilen yasal düzenlemeler, AKP hükümeti eliyle bir çırpıda yapılıyor" iddiasında bulundu.

Halkın öz birikimlerinin, kaynaklarının, stratejik sanayi tesislerinin gasp edilmeye çalışıldığını öne süren Çalışkan, "Madenlerin, istihdam sağlayan tüm işletmelerin ve tesislerin esas sahipleri başta yöre sakinleri sonrasında da üretim süreçlerinde alın teri ve özveriyle çalışan, çabalayan işçilerdir, emekçilerdir. Özelleştirme, geleceksizleştirme, taşeronlaştırma, güvencesizleştirme ve sermayenin halkın öz kaynaklarını talan politikalarına karşı, dün nasıl karşı çıktıysak, bugün de aynı kararlılıkla karşı çıkacağız" diye konuştu.

Çalışkan, ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'de olacaklarını da sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement