Yemen'in Başkenti Sana
Hükümet Karşıtı Gösterilerilere Sahne Oldu - Son Dakika
Güncel

Yemen'in Başkenti Sana
Hükümet Karşıtı Gösterilerilere Sahne Oldu

Yemen\'in Başkenti Sana <br> Hükümet Karşıtı Gösterilerilere Sahne Oldu

Yemen'in başkenti Sana'da Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısıyla sokaklara inen Husiler, "hükümet karşıtı gösteriler" düzenledi.

25.08.2014 22:03  Güncelleme: 09:49

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, başkent Sana'yı tehdit eden güvenlik problemlerinin çözümü için "geniş katılımlı ulusal toplantı" düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai, Başbakan Muhammed Salim Basendeva, Başbakan Yardımcısı ve İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ahmed Ubeyd bin Degar ve "hükümet karşıtı gösteri" çağrısında bulunan Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi ile görüşen Cumhurbaşkanlığı Arabuluculuk Komitesi yetkilileri ile bazı yardımcılarıyla toplantı düzenledi.

Husilerin ve silahlı grupların Başkent'in güney, kuzey ve batı girişlerinde çadırlar kurarak yaydıkları korku ve tehdidin boyutlarının ele alındığı toplantıda, Husilerin, ülkenin güvenlik ve istikrarını sarsılmaması için sağ duyulu, mantıklı ve objektif davranmaları gerektiği belirtilerek, asker ve polisle çekişmelerinin engellenmesi için Sana'nın girişindeki çadırları kaldırmaları ve silahlı milis grupları buralardan çekmeleri istendi.

Toplantıda ayrıca Hadi'nin, başkent Sana'yı tehdit eden güvenlik problemlerinin çözümü için bu hafta içerisinde, ordu, hükümet, devletin üst düzey yetkilileri, sivil toplum kuruluşları  temsilcileri, kadınlar ve gençlerin katılımıyla "geniş katılımlı ulusal bir toplantı" yapılması talep edildi.

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Arabuluculuk Komitesi, "hükümet karşıtı gösteri" çağrısında bulunan Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi ile görüşmek üzere Sade kentine gitmiş ancak müzakerelerden olumlu bir sonuç çıkmamıştı.

"Hükümet görevden alınsın"

Öte yandan Husi Hareketi yöneticilerinden Ali el-Buheyti, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabında, Husi Hareketi'nin Cumhurbaşkanı Hadi'ye hitaben hazırladığı ve Husilerin taleplerini içeren mesajı yayımladı.

Mesajda, "hükümetin görevden alınması, teknokrat hükümetin kurulması ve başbakanlık görevine işinin ehli, dürüst, tanınan ve bağımsız bir şahsiyetin getirilmesi, devletin tüm organlarında gerçek bir ulusal ortaklığın sağlanması, petrol ürünlerinden devlet desteğinin kaldırılması kararının ilga edilmesi, ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararların uygulanması, halkın taleplerine yanıt verilmesi ve yolsuzluk kanallarının kapatılması" çağrısı yapıldı.

Yemen'in başkenti Sana'da Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısıyla sokaklara inen Husiler, "hükümet karşıtı gösteriler" düzenliyor.

Şia'nın Zeydiye koluna mensup kişilerin oluşturduğu "Husi Hareketi", 1992'de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'in Başkenti Sana
Hükümet Karşıtı Gösterilerilere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement