Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Çatışmalar

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, ülkedeki sorunun çözümüne yönelik temaslarını sürdürüyor.

05.07.2015 18:17

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, ülkedeki sorunun çözümüne yönelik temaslarını sürdürüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "2216 sayılı kararı"nın uygulanması ve Ramazan Bayramı sonuna kadar sürecek bir ateşkesin kabul edilmesi konularını ele almak üzere Yemen'e gelen Ahmed, başkent Sana'ya ulaştı.

BM Temsilcisi Ahmed'in, Sana'da Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğindeki Genel Halk Kongresi üyeleriyle görüşmesi bekleniyor.

Ahmed, Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA'daki açıklamalarında, en kısa zamanda ateşkese varılmasını temenni ettiğini belirterek, "Ateşkes için görüşmeler yapıyoruz, bu konuda iyimseriz. Yemen halkı için felakete dönüşen krize barışçıl çözüm bulunması amacıyla sarf ettiğimiz çabaları arttırıyoruz" ifadesini kullandı.

BM Özel Temsilcisi Ahmed, daha önce Kuveyt, Umman ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmiş, Suudi Arabistan'da Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Umman'da ise Husi yetkililerle görüşmüştü.

BMGK'da nisan ayında kabul edilen "2216 sayılı kararda, Husiler ile Salih yanlısı güçlerden saldırılarını ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmeleri istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement