Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Şiddet Olayları

Ülkede yaşananları, "halkın taleplerine karşı silahlı mezhepçi darbenin başlangıcı" olarak nitelendiren Dünya Müslüman Alimler Birliği, "diyalog dilinin silah diline galip gelmesi" çağrısı yaptı.

22.09.2014 20:00

Dünya Müslüman Alimler Birliği, dün Yemen'de yaşananları, "halkın taleplerine karşı silahlı mezhepçi darbenin başlangıcı" olarak nitelendirdi.

Birlikten yapılan açıklamada, Yemenlilere, "diyalog dilinin silah diline galip gelmesi" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca Husilerin, "Yemen'in çıkarlarının bütün şahsi çıkarların üstünde olduğu, geleceklerinin başka ülkeler veya projelerle değil Yemen ile olduğunu bilmeleri" gerektiği vurgulandı.

Arap liderlerden Yemen konusunda sorumluluklarını yerine getirmeleri istenen açıklamada, gelişmelerin sadece bu ülkeyi değil bütün bölgeyi etkileyeceği vurgulandı.

İran tarafından yönlendirildiği iddia edilen kurucu lider Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından liderliğini Abdulmelik el-Husi'nin yaptığı grup ile Yemen ordusu arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Son zamanlarda şiddetlenen çatışmalarda Husiler, bazı bölgeleri ele geçirmişti. Başkent Sana, son 3 gündür yoğun çatışmalara sahne olmuş, Husi militanlarının, Savunma Bakanlığı ve Merkez Bankasını ele geçirdiği bildirilmişti.

Yemen'de yönetim ile Husiler arasında dün imzalanan anlaşmada, 3 gün içinde yeni hükümet kurulması, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin hiçbir siyasi partiye üye olmayan birine başbakanlık görevi vermesi, petrol ürünlerine getirilen zammın düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığına ayrılıkçı Güney Hareketi ve Husilerden birer yardımcı (müsteşar) atanması ve Husilerin başkent Sana'da kurduğu protesto çadırlarının kaldırılması yer alıyor. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement