Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak'ın Uludere ve Şenoba'da seçim bürosu açtı.

14.02.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak'ın Uludere ilçesi ve Şenoba beldesinde seçim bürosu açtı.

BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, seçim bürosunun açılışı ve eski korucubaşı Şehmuz Babat'ın da aralarında olduğu bazı kişilerin partiye yeni katılımları nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Sarıyıldız, ailelerin BDP'ye katılımlarını anlamlı bulduklarını belirterek, "Bu katılımlarla beraber daha güçlü olacağız ve özgürlüğümüze daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Kürtler bu bedeli yüz yıldır canıyla ödüyor. Bu cumhuriyet kurulduğundan beri Kürt halkı ağır bedeller ödedi. Bugüne kadar onlarca katliam olurken binlerce yoldaşımız bu halkın özgürlüğü için canını feda etti. Bu topraklarda yaşayan herkes ama herkes bir şekilde bedeller ödedi. Bu bedeller tüm devrimlerin öncesinde ortaya çıkan trajedilerdir. Özgürlük kolay elde edilmemiştir. Şu anda Kürt özgürlük mücadelesinin olumlu sonuçlar elde etmesinden dolayı mutluyuz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından partiye katılanlara rozetleri takıldı.

Milletvekili Yıldız ve beraberindekiler daha sonra Uludere'ye geçti. Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan Yıldız ve beraberindekiler, çarşı merkezinde çeşitli slogan atarak seçim bürosunun önüne kadar yürüdü.

Milletvekili Yıldız, seçim bürosunun açılışından sonra ilçeden ayrıldı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement