Yerli İha Bayraktar, İlk Kez Harp Başlıklı Akıllı Mühimmatla Vurdu - Son Dakika
Ekonomi

Yerli İha Bayraktar, İlk Kez Harp Başlıklı Akıllı Mühimmatla Vurdu

Yerli İha Bayraktar, İlk Kez Harp Başlıklı Akıllı Mühimmatla Vurdu

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan yerli İnsansız Hava Aracı Bayraktar, dün yapılan testlerde MAM-L tipi harp başlıklı akıllı mühimmat attı.

30.04.2016 02:51  Güncelleme: 07:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kale-Baykar ortaklığında geliştirilen taktik sınıftaki İHA'dan Konya atış sahasında ateşlenen Roketsan'ın geliştirdiği mühimmat, 8 kilometreden hedefini tam isabetle vurdu.

Bayraktar, ilk atış testini geçtiğimiz yıl aralık ayında yapmıştı. Mühimmatların üzerine yazılan 'Beni at, onu atma', 'Atcem deyon atmeyon' yazıları ile dikkat çekmişti. İlk atış üzerinde harp başlığı olmayan test mühimmatı ile gerçekleştirilmişti.

"TAM İSABETLE VURDU"

Testlerin ardından Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, fotoğrafları Twitter hesabı üzerinden paylaşarak Ne kadar gurur duysak az, gözümüzdeki yaşlarla, Herşeyi Milli olan İHA'mız hedefi tam isabet vurdu. Nerden nereye diye yazdı.

Bu testlerde birlikte silahlı İHA için 'kalifikasyon' aşaması tamamlanmış oldu. Önümüzdeki aylarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin testlerinin yapılarak Bayraktar İHA'larının silahlı olarak da kullanılması planlanıyor.

Halen devam eden testlerde, İHA'nın mühimmat taşıyacak şekilde görev yapması planlanıyor. Roketsan'ın insansız hava aracı platformları için geliştirdiği MAM-L ve MAM-C mühimmatlarının ağırlıkları 22,5 kilogram. 10 kilogram ağırlığında harp başlığına sahip güdümlü mühimmat, 8 kilometreden hedefini vurabiliyor.

ACİL İHTİYAÇ

Kilis'te meydana gelen IŞİD'in füze saldırılarının ardından Türkiye bölgede operasyon yapılması için İncirlik'te konuşlandırılmış ABD'ye ait Predator silahlı İHA'ları talep etmişti. Bayraktar İHA'larının bu özelliğe kavuşması ile bölgede silahlı olarak görev alması planlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yerli İha Bayraktar, İlk Kez Harp Başlıklı Akıllı Mühimmatla Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tit tc: tit bahar geldi hg 0 0 Yanıtla
  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.


Advertisement