Yetim Çocuklar Piknikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yetim Çocuklar Piknikte Buluştu

Yetim Çocuklar Piknikte Buluştu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Malatya Şubesi tarafından organize edilen etkinlikle, Malatya Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar ve yetim çocuklar piknikte bir araya geldi.

15.05.2016 16:08

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Malatya Şubesi tarafından organize edilen etkinlikle, Malatya Sevgi Evleri'nde yaşayan çocuklar ve yetim çocuklar piknikte bir araya geldi.

Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinlik hakkında bilgi veren İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, yetimlere her zaman önem verdiklerini ve vakıf olarak dünyanın birçok yerinde bu tür çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Derin, "Dünyada savaş, açlık, yoksulluk vb. sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunuyor. Irak'ta devam eden savaşta 5 milyon civarında çocuk yetim kalmıştır. Afrika'da binlerce çocuk iklim koşullarındaki olumsuzluklar, iç çatışmalar ve benzeri nedenlerle yetim ya da korumasız durumdadır. Pakistan, Açe, Bangladeş gibi doğal afetlerin büyük yıkımlara sebep olduğu bölgelerde de binlerce çocuk yetim ve korumasız. Biz İHH olarak 85 bin yetime sürekli, 400 bin yetime ise dönemsel olarak destek veriyoruz. Bu kapsamda Malatya'da da yetimlere yönelik çalışmalarımız var. Her ay 230 yetime burs veriyoruz. Devlet yurtlarında kalan çocuklarımızla haftalık gönüllü faaliyetlerimiz oluyor. Biz yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Dünyadaki ve Türkiye'deki bütün yetimlere gücümüz yettiği kadar sahip çıkacağız" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetim Çocuklar Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement