Yetkililerden, Bor Madeninin Özelleştirilmeyeceği Sözünü Aldık" - Son Dakika
Yerel

Yetkililerden, Bor Madeninin Özelleştirilmeyeceği Sözünü Aldık"

Yetkililerden, Bor Madeninin Özelleştirilmeyeceği Sözünü Aldık"

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şubesi yönetim kurulu Sülfürik Asit ve Borik Asit fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

13.10.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şubesi yönetim kurulu Sülfürik Asit ve Borik Asit fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada," Bayramın ikinci günü Maliye Bakanımızın Eti Maden'e bağlı Sülfürik Asit ve Borik Asit fabrikalarının özelleştirileceği yönündeki açıklaması yöremizde şok etkisi oluşturmuştur. Bunun üzerine kendisiyle görüştüğümüz İşletmelerden Sorumlu Daire Başkanı Emin Türk, böyle bir özelleştirmenin ve Genel Müdürlükte bu konuda her hangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını söyledi.Cuma günü sabah Maden İş Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen KİT Komisyon Başkanı Kütahya Milletvekilimiz Hasan Fehmi Kinay ile görüştü. Vekilimiz ne şimdi ne ilerde borlarla ve Emet Borik Asit fabrikaları ile ilgili bir özelleştirmenin olmayacağını üstüne basarak ifade ederek, sosyal medyada kendi twiter ve facebook hesabından da bu konuda açıklama yapacağını belirtmiştir. Aynı akşam Maden İş Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanımız Abdullah Yeşilyurt ve yönetim olarak Genel Müdürümüz Orhan Yılmaz bir görüşme gerçekleştirdik. Genel Müdürümüz bu yılki karlarının 500 milyon dolar olduğunu ve Türkiye'de özel sektörlerde dahil kar bazında ilk üçe girdiğimizi ifade ederken dünya devleriyle yarışan tek kurum olduğumuzu söyleyerek, özelleştirmenin kesinlikle söz konusu olmadığını, bunu bizzat Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın kendisine ifade ettiğini belirtti. Bu arada Emet için 550 bin tonluk daha önceden plan projesi hazırlanmış ama ihalesi askıya alınmış olan sülfürik asit fabrikasının da en geç 2 ay içinde ihaleye çıkacağı müjdesini verdi. 500 tonluk borik asit fabrikasının da her şeyinin hazır olduğunu, sadece ihale aşamasının şu anki piyasa krizinden dolayı ertelediğini ifade eden Genel Müdürümüz piyasaların açılmasıyla 500 bin tonluk borik asit fabrikasının da yapım ihalesine çıkacağını ve yatırımlarının devam edeceğini bildirdi. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şubesi olarak ülkemizin ve işçi kardeşlerimizin çıkarlarını korumak adına konunun her zaman takipçisi olacak, gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız" ifadeleri kullanıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetkililerden, Bor Madeninin Özelleştirilmeyeceği Sözünü Aldık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement