Yıldırım 2015 Seferberlik Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Yıldırım 2015 Seferberlik Tatbikatı

Yıldırım 2015 Seferberlik Tatbikatı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı faaliyetleri arasında yer alan ve Balıkesir'in Edremit ilçesindeki 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında icra edilen "Yıldırım 2015 Seferberlik Tatbikatı" kapsamında yedek personel için terhis töreni düzenlendi.

13.11.2015 17:46  Güncelleme: 09:45

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı faaliyetleri arasında yer alan ve Balıkesir'in Edremit ilçesindeki 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında icra edilen "Yıldırım 2015 Seferberlik Tatbikatı" kapsamında yedek personel için terhis töreni düzenlendi. Komutanlık tören alanındaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Yedek personel adına konuşan emekli Piyade Yarbay Zeynel Yedikardeşler, tatbikatı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve Çanakkale Savaşları'nda büyük başarılara imza atan 19'uncu Tümen'in devamı olan 19'uncu Motorlu Piyade Tugayı'nda başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Görev ve yükümlülükleri yerine getiren emekli ve terhis olmuş personelin, muhtemel bir seferberlik ilanında, vatan savunmasında alacakları görevlere ilişkin bilgilerini tazelediklerini anlatan Yedikardeşler, şöyle konuştu; "TSK'daki gelişmeleri, değişiklikleri göğüsümüz kabararak gördük. Şanlı ordumuza duyduğumuz güven ve inancımız perçinlendi. Türk milletinin çelikleşmiş bir ifadesi olan ordumuzun çağdaş, bilim, teknoloji ve silah sistemlerini takip ve kullanmaya devam ettiğine, hem bu yönü, hem de eğitim seviyesiyle vatan savunmasının en büyük güvencesi olduğuna bir kez daha kanaat getirdik."

Törende, tatbikata katılan sivil kurum temsilcilerine katılım ve teşekkür, başarılı yedek personele ise takdir belgeleri dağıtıldı. 19'ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale'nin katıldığı program, tören geçişiyle sona erdi. Tuğgeneral Ünlü, törene katılanlara silah sergisini gezdirdi, bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım 2015 Seferberlik Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement