Yıldız: Et Tırnaktan Ayrılmaz - Son Dakika
Politika

Yıldız: Et Tırnaktan Ayrılmaz

Yıldız: Et Tırnaktan Ayrılmaz

Taner Yıldız, Türkiye'nin her geliştiği dönemde başına bir takım problemli sıkıntılar açıldığını kaydetti.

27.01.2013 16:00  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin her geliştiği dönemde başına bir takım problemli sıkıntılar açıldığını kaydederek, "Et tırnaktan ayrılmaz, eti tırnaktan ayırmaya çalışıyorlar, biz buna müsaade etmeyeceğiz. Türkümüz, Kürdümüz, Çerkezimiz ve Lazımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra bizim için üstündür" dedi.

37. AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile eski Et ve Balık Kurumu Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldız, bütün partililerin yaptıkları görevler önemli olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin gelişen ekonomisi ve sürdürülebilir siyasi istikrarı ile bölgesinde de siyasi bir güç olacağını belirtti. Konuşmasında Türkiye'nin bölünmez bütünlük konusuna da değinen Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Ben Türkiye'nin her geliştiği dönemde başında bazı programlı sıkıntılar olduğunu hatırlatmak isterim. Bizi Tük-Kürt, Alevi-Sünni, Çerkez-Laz diye ayırmak istediler. Bir zamanlar sağcı solcu diye, daha sonra laik-antilaik, sonra irticacı-Cumhuriyetçi dediler. Bu insanların hepsi biziz, bir başkası değil. Hepsi bizim vatandaşımız niçin böyle bir ayrım noktasını ille de dile getirilmeye çalışılıyor? Niye bu manada ırkçılık yaparız? Eğer söz konusu bir konuda anlaşamama ise yeri geliyor bir ailede de iki kardeşin anlaşamadığı oluyor. İki kardeş anlaşamıyor diye kavga mı etmeleri gerekiyor? O yüzden bizler artık bu konularda çok daha dikkatli olmamız lazım. Senaryo aynı senaryo, fakat aktörleri değişiyor. Sahnelerdeki fonları değiştiriyorlar. Ama tablo kötümser ve Türkiye'nin bölünmesi ile alakalı".

"ANADOLU'NUN SAFLIĞI OLMADAN TÜRKİYE'NİN TÜRKİYE OLAMAYACAĞINI BİLEN BİR İKTİDARIZ"

Bakan Yıldız, geçtiğimiz günlerde Fransa'nın başketi Paris'te öldürülün PKK'lı yöneticiler konusuna da değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her fırsatta yok diyorlar, artık Türkiye eski Türkiye değil. Paris'te 3 kişi vuruluyor. 'Acaba Türkiye'den mi' diyorlar. Öyle bedava iş yok. Türkiye kazanımlarından artık fedakarlık yapamaz, ödün ve taviz veremez. Her gelen iktidar bundan sonra buna AK Parti iktidarları da dahil kendi ulaştığı çıtasını daha fazla yükseltmek ve daha çok iş yapmak zorunda. Bunun için iyi bir niyet, yakıcı bir gayret ve Allah'ın bize verdiği bereket ile bunların hepsini bir bir gerçekleştirmek. Et tırnaktan ayrılmaz, eti tırnaktan ayırmaya çalışıyorlar, biz buna müsaade etmeyeceğiz. Türkümüz, Kürdümüz, Çerkezimiz ve Lazımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra bizim için üstündür. Her birisi hizmet etmeye layıktır. Biz her bir dokusu sağlam olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızın bir birlerine göre çok daha güzel özellikleri vardır. Mesela bir Kürt vatandaşımızın misafirperverliği, bir Alevi kardeşimizin dostluğu, bir laz vatandaşımızın neşesi olmadan Anadolu'nun saflığı olmadan Türkiye'nin Türkiye olamayacağını bilen bir iktidarız. Biz biriz ve hepimiziz bunu inşallah kimse ayıramayacak ve koparamayacak" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜME İVMESİ AK PARTİ ZAMANINDA OLDU

Toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Sait Açba ise AK Parti iktidarı geldiği 10 yıl öncesine dönüp bakıldığı zaman övünç dolu ve hakın yararına yapılan çok sayıda hizmet olduğunu kaydederek, "Halkımızın takdiri sandıkta kendini gösteriyor. Türkiye'de yaşayan her iki kişiden biri AK Partili. AK Parti'nin hizmetleri sadece ülkemizde değil bölgemizde de anlatılıyor. Biz iş başına geldiğimiz zaman Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) 189 milyar dolardı. Ama en son geldiğimiz noktada bu rakam 742 milyar dolara çıktı. Bu, Türkiye'nin ne kadar büyüdüğü, vatandaş açısından ne kadar iş AŞ elde edildiği ve refah seviyesinin ne kadar yükseldiğini gösteriyor. Türkiye'nin en hızlı büyüme ivmesi AK Parti zamanında oldu" dedi.

KÜÇÜK SORUNLAR BÜYÜK SORUNLARI DOĞURUYOR

Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise AK Parti'nin biz hizmet kuruluşu olduğunu ve

kurulduğu günden itibaren de hizmet ürettiğini söyledi. Ürün, "Bu hizmetlerin devam etmesi teşkilatımızın gayretlerine bağlı. Bu hizmetleri halka anlatmak teşkilat üyelerine düşüyor. Hizmetleri parti büyüklerimiz, hükümetimiz üretiyor. Siz sadece bunu halka anlatacaksınız. Çalıştıkça sorunlar çözülüyor. Küçük sorunlar büyük sorunları doğuruyor. Küçükleri çözdüğümüz zaman sorun kalmıyor. Bunun için de hepimizin çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Dr. Sait Açba, Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, AK Partili ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yıldız: Et Tırnaktan Ayrılmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement