Yılmaz Erdoğan'dan "Can Melek Akıllı Bileklik" Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Yılmaz Erdoğan'dan "Can Melek Akıllı Bileklik" Projesine Destek

Yılmaz Erdoğan\'dan "Can Melek Akıllı Bileklik" Projesine Destek

Sanatçı Yılmaz Erdoğan, Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından geçen yıl il genelinde engelliler için başlatılan "Can Melek Akıllı Bileklik" projesine destek verdi.

04.05.2014 14:56

Sanatçı Yılmaz Erdoğan, Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından geçen yıl il genelinde engelliler için başlatılan "Can Melek Akıllı Bileklik" projesine destek verdi.

Köyceğiz'in Döğüşbelen Mahallesi'nde bir villa aldığı öğrenilen Erdoğan, eşi Belçim Bilgin Erdoğan ve oğlu Rodin ile Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği'nin Köyceğiz'de açtığı ikinci el pazarını ziyaret etti.

Esnaf ve vatandaşla sohbet eden Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelliler için yapılan akıllı bileklik projesinin çok güzel bir buluş olduğunu söyledi.

Müge Anlı'nın yaptığı programda kayıplarla ilgili çok fazla öykü olduğunu anlatan Erdoğan, "Özellikle akli dengesi bizimkinden farklı olan dostlarımızın kaybolduklarında bulunması için ellerinde bir bileklik olması çok iyi. Ben de özellikle taktım. Bu işe katkı sağlayan herkesi de tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir proje. Daha sonra da çip takılacakmış. Umarım kaybolurlarsa hemen bulunurlar" dedi.

Belçim Bilgin Erdoğan ise, son zamanlarda sadece engellilerden değil çocuklardan da çok fazla kayıp haberi aldıklarını, çocuklar için de projenin çok yararlı olacağını ifade etti.

Köyceğiz'de sokak hayvanları için yapılan barınağın da çok güzel bir proje olduğunu belirten Yılmaz Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çoğumuzun hiç düşünmediği bir proje. Bazen sokağa çıktığınızda hiç köpek yok. Çünkü onlar öldürülüyor. Büyük kentlerde de olması gerekiyor. Burada böyle bir çaba görünce ben de çok etkilendim. Barınak meselesi çok önemli. Biz de elimizden gelen katkıyı sağlayacağız."

- Can Melek Akıllı Bileklikleri Can Melek Akıllı bilekliklerde, künye bilgilerini taşıyan ve kaybolmaları halinde de ailelerine kolayca ulaşılabilecek bilgiler yer alıyor. Bilekliklerin ilk etapta, zihinsel engelliler, yaşlılar, alzheimer, parkinson, epilepsi, şeker, böbrek ve yüksek tansiyon hastalarının kullanımının sağlanması planlanıyor. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yılmaz Erdoğan'dan 'Can Melek Akıllı Bileklik' Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement