Yırtık Cüppe'den Yeni Oyun - Son Dakika
Yerel

Yırtık Cüppe'den Yeni Oyun

Yırtık Cüppe\'den Yeni Oyun

Antalya Barosu avukatlarından oluşan Yırtık Cüppe Tiyatro Topluluğu 13’üncü kez perde açıyor.

05.06.2014 13:24

Antalya Barosu avukatlarından oluşan Yırtık Cüppe Tiyatro Topluluğu 13'üncü kez perde açıyor.

Antalya Barosu avukatları tarafından oluşturulan Yırtık Cüppe Tiyatro Topluluğu, yeni oyunu ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Alain Decaux'un Rosenbergler Ölmemeli oyununu sahneye koyan topluluk, bu sene yine bir klasik olan Gogol'un 'Müfettiş'i ile sahnede olacak. Antalya Barosu avukatlarından Soner Ustaoğlu, Gözde Eksek, Selma Melek Paksoy, Serdar Şehap, Mustafa Murat Bilgin, Mehmet Nuri Demir, Özkan Karazeybek, Çağlar Şener, Erman Ateş, Fulden Çobanoğlu, Hilal Öner, Leylanur Kaymakoğlu, Hüseyin Geçilmez, Yadigar Gedik Toy ve Ali Şan'dan oluşan Yırtık Cüppe Tiyatro Topluluğu, 17,18 ve 19 Haziran'da Gogol'un ünlü Müfettiş oyunuyla perdelerini açacak. Yırtık Cüppe Tiyatro Topluluğu Koordinatörü Soner Ustaoğlu öncülüğünde toplanan tiyatrocu avukatlar, Antalya Devlet Tiyatrosu Haşim İşcan Sahnesi'nde perde açacak ve bu sahneledikleri 13'üncü oyunları olacak.

ERDOĞAN'IN YÖNETİMİNDE 2'İNCİ KEZ

Yırtık Cüppe Tiyatro Topluluğu, geçtiğimiz yıldan bu yana Hüseyin Erdoğan yönetiminde oyunlarını sergiliyor. Erdoğan ile ilk kez Rosenbergler Ölmemeli oyununu sahneye koyan ve büyük alkış alan Yırtık Cüppe, bu yılki oyununda izleyicilerini güldürmeyi amaçlıyor. Yaklaşık 6 aydır aralıksız süren çalışmalar sonrasında sahnelenecek oyun için ekip oldukça heyecanlı.

1836'DAN BU YANA

Topluluğun bu sene sahneye koyacağı Gogol'un Müfettişi, ilk kez 1836 yılında sahnelenen bir klasik. Çarlık Rusya dönemindeki yozlaşmış bürokrasiyi konu alan bir güldürü olan oyun, Gogol tarafından yazıldığı dönemde Çarlık tarafından sansüre de maruz kaldı. Ancak bazı bölümlerinin değiştirilmesi ile tekrar Çar'ın karşısına çıkan oyuna izin alındıktan sonra 19 Mart 1836'da ilk kez sahnelendi. İlk gösteriminde Çar I. Nikola'nın da izlediği oyunda belediye başkanı rolünü de ünlü Rus aktör Mikhail Shchepkin oynadı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yırtık Cüppe'den Yeni Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement