Yörük Aday Fethiye'den Çoban Ateşini Yaktı - Son Dakika
Yerel

Yörük Aday Fethiye'den Çoban Ateşini Yaktı

Yörük Aday Fethiye\'den Çoban Ateşini Yaktı

Yörük Türkmen Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak Yörük giysileri içinde geldiği Fethiye MHP ilçe teşkilatında Yörük ateşi yakıp Muğla’dan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

18.03.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yörük Türkmen Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak Yörük giysileri içinde geldiği Fethiye MHP ilçe teşkilatında Yörük ateşi yakıp Muğla'dan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, yaptığı açıklamada; Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar her ne kadar tozpembe gözükse de içinde bulunduğumuz şartlar birbirimizin saflarının daha sık, daha samimi ve Türk Milletinin tamamını kucaklayacak yapı MHP'nin adaylarıyla gerçekleşecektir 7 Haziran Türkiye Cumhuriyetinin 1915 yıllarına döndüğünün bir işaretidir. Bu manada biz MHP olarak 7 Haziran seçimlerini çok önemsiyoruz. Bu manada bizden dualarınızı, desteklerinizi esirgememenizi ve yüreği sağlam MHP'nin adaylarına destek çıkmanızı istiyorum" dedi.

Yıllardır Yörük kıyafetleri giyen ayağında çizme başında kasket boynunda Yörük yağlığı ile beraberinde Yörük arkadaşlarıyla MHP ilçe binasına gelen Ramazan Kıvrak'ta Yörük ateşi yaktıktan sonra niçin MHP'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. "Muğla'nın 397 köyünün 300'üne defalarca gittik" diyen Milletvekili aday adayı Ramazan Kıvrak: "Milletin derdiyle dertlendik, sorunlarını dinledik, çareler aradık. Memleketin derdini Muğla'nın derdini biliyoruz ve göreve talip oluyoruz. Biz iki Mustafa'yı çok severiz. Birisi insanlar köle gibiyken, kadınlar diri diri mezara gömülürken Allah'ın gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ve Türklüğün kurtarıcısı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa. İki Mustafa'dan da vazgeçemeyiz. Atalarımızın eti kemiği toprak oldu. Toprak atamızdır o yüzden sahip çıkacağız. Bugüne kadar ülkeyi dizayn edenler bizleri tarlada çiftçi, fabrikada işçi, dağda çoban görmek istediler. Siz vergi verin, askere gidin, şehirliyi doyurun dediler. Bundan sonra okuyacağız, okutacağız. Çok çalışacağız. Denizde kaptan, havada pilot, fabrikada mühendis, hastanede doktor, ülke yaratan olacağız. Milli Mücadele zamanında kadınlarımız erkeklere omuz omuza savaşıp bu ülkeyi kurdular. Adına Türk Devleti dediler, diline Türk dili dediler, bayrağımıza Türk Bayrağı dediler. Bunu asla unutmayacağız. Ben MHP'de bize verilen görev için teşekkür ediyorum. Atatürk'ün güzel bir sözü var. Toroslar'a çıkınız, orada bir Yörük çadırı varsa, duman tütüyorsa Türkiye Cumhuriyetini kimse yıkamaz demişti. İşte o ateşi yaktık. Ateşte var, çadırda var, dumanda tütüyor. Türkiye İstikbalinde Yörükler devletine, milletine hizmet edecektir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörük Aday Fethiye'den Çoban Ateşini Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement