"YOZGAT Blues" Bu Hafta "HER Cuma Yeni Sinema"Da - Son Dakika
Güncel

"YOZGAT Blues" Bu Hafta "HER Cuma Yeni Sinema"Da

Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, "Her Cuma Yeni Sinema" etkinliğinde bu hafta Mahmut Fazıl Coşkun'un 'Yozgat Blues' filmi gösterimde.

20.02.2014 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Türkiye'nin ortasında yer alan fakat her şeye uzak kalmış Yozgat'ta bir gazinoda kadın ve erkekten oluşan bir müzik grubu aranmaktadır. Yavuz, Neşe'ye birlikte gitmeyi teklif eder. Neşe'nin hayatında terk edemeyeceği hiçbir şey yoktur ve kabul eder teklifi. Yavuz ve Neşe, hayatlarındaki tüm umutsuzlukları bir kenara bırakarak, Yozgat'a doğru yol alırlar. Peki bu yeni ve tuhaf birliktelik nasıl devam edecektir? Hayatlarında ilk kez gittikleri bu taşra şehrinde nelerle karşılaşacaklardır? Yavuz ve Neşe Yozgat'ta teklif aldıkları gazinoda şarkı söylemeye başlarlar. Gazino patronu, eski gazino havasını değiştirip, modern bir hava yakalamak için İstanbul'dan şarkıcı getirme fikrini bulmuştur. Bu arada gazinoda fiziksel bazı değişiklikler yapmıştır.Neşe, tavırlarıyla Yavuz'un hayatına bir kadın sıcaklığı getirir. Bu sıcaklıkla Yavuz, hayatında bir heyecan duymaya başladığını hisseder. Yeni gittiği taşra şehrinde bir genç kadının ilgisini hissetmeye ve küçük de olsa karşılık vermeye başlamıştır."

Senaryosunu Tarık Tufan'ın yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metraj çalışması Uzak İhtimal ile büyük beğeni kazanan ve İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale ödülüne layık görülen Mahmut Fazıl Coşkun bulunuyor.

20. Adana Altın Koza Film Festivali'nde 5 dalda ödül alan "Yozgat Blues" 32. İstanbul Film Festivali'nde Ercan Kesal ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünün sahibi oldu.

21 Şubat 2014'te, saat 19.00'da gerçekleşecek olan gösterimin ardından film ekibi izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, önümüzdeki hafta, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun 'Gözümün Nuru' filmi ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'YOZGAT Blues' Bu Hafta 'HER Cuma Yeni Sinema'Da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement